Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

28 mei 2011

ST040 27 mei 2011 Openlucht debat over studenten


Eindhoven als studentenstad, daarover gaat een openlucht debat vanavond in het Karel Vermeerplantsoen.

Er is hier dan wel een universiteit, hogescholen en ROC's, maar toch staat Eindhoven niet echt als studentenstad bekend. Daarom discussiëren studenten en woningcorporaties met de wethouder over de vraag hoe de stad aantrekkelijker kan worden gemaakt voor studenten. En hoe de studenten voor de stad behouden kunnen blijven, als ze eenmaal zijn afgestudeerd. Het openluchtdebat begon om 7 uur.


BRON onderstaand bericht
dinsdag, 31 mei 2011 - 8:57

JOVD baalt van communicatie gemeente

EINDHOVEN - De JOVD Eindhoven is zeer teleurgesteld over de communicatie en de uitvoering van het beleid omzettingsvergunning in Eindhoven. “Blijkbaar doet de woonruimte van de studenten er niet meer toe en lijkt het eerder een groot probleem te vormen. Gebruik dan de naam “Eindhoven Studentenstad” maar niet meer, ”aldus de voorzitter Valerie Grasmeijer.

De laatste tijd zijn er meerdere keren nieuwsberichten naar buiten gekomen, waarin staat dat studenten uit huis worden gezet, omdat een studentenhuis geen omzettingsvergunning heeft. Hier ligt volgens de JOVD niet alleen een verantwoordelijkheid bij de goedwetende verhuurders, maar ook bij de gemeente. Grasmeijer: “Beleidswijzigingen communiceren hoort te gaan via meerdere media, zoals persoonlijke brieven, kranten en het internet. Door zeer beperkte communicatie van de gemeente Eindhoven heeft dit nu geleid tot uitzetting van studenten. Hiermee wordt er door de gemeente onnodige woningvraag gecreëerd op een krappe markt. In een grote vooraanstaande studentenstad als Eindhoven moet ook de huisvesting goed geregeld zijn”.

'Laatste kans'
Dinsdag 31 mei wordt tijdens de raadsvergadering het beleid rondom kamerbewoning besproken. Zowel studenten, verhuurders als JOVD Eindhoven zien graag verandering in het beleid, maar ook erkenning van de fouten van de gemeente. “De Gemeente Eindhoven heeft op dit belangrijke punt fouten gemaakt en zal het moeten goedmaken met zowel de goedwillende verhuurder áls de student” aldus Grasmeijer. “Wij stellen daarom voor om een laatste kans te geven voor de verhuurder om alsnog een omzetvergunning te verkrijgen, ongeacht de locatie van het huis en dat er geen studenten hoeven worden uigezet”, of om de huidige studenten in dit pand te laten zitten totdat zij klaar zijn met hun studie, maar daarna geen nieuwe huurder toe te laten in deze panden.”

23 mei 2011

VN 20 Mei 2011 Nieuwe Bouwbesluit verplicht fietsenberging

In het nieuwe Bouwbesluit dat door de ministerraad aan de Kamer is gezonden is weer plaats ingeruimd voor het fietsenschuurtje. Dat was tot spijt van de fietsenlobby eerder uit het Bouwbesluit verdwenen.

Het concept dat nu voorligt heeft het voor nieuwsbouwwoningen over een ‘bergruimte om fietsen beschermd tegen weer en wind te kunnen opbergen’. Zo’n schuurtje of bergruimte moet minstens een oppervlak hebben van 5 m² bij een breedte van ten minste 1,8 m en een hoogte daarboven van ten minste 2,3 m. Een gemeenschappelijk bergruimte mag ook, als de vloeroppervlakte aan verblijfsgebied van de woonfunctie niet meer dan 40 m² bedraagt en de vloeroppervlakte aan bergruimte ten minste 1,5 m² per op die bergruimte aangewezen woonfunctie bedraagt.