Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

6 maart 2012

GEM 06-03-2012 Gemeentelijke werkplannen 2012

Wilt u weten wat de gemeente dit jaar gaat doen in het stadsdeel waar u woont, kijk dan in de gemeentelijke werkplannen. Per stadsdeel ziet u de projecten en werkzaamheden die de gemeente in de verschillende wijken gaat uitvoeren. Heeft u vragen over projecten, neem dan contact op met het KlantenContactCentrum 14 040 en vraag naar de gebieds- of wijkcoördinator van het betreffende stadsdeel.

werkplan Centrum

UITGELICHT BERGENBUURT

1e Kwartaal 2012:
- Verkeer Wilhelminaplein In samenspraak met de buurt wordt bekeken of het mogelijk is rondom het Wilhelminaplein een eenrichtingsverkeercircuit in te stellen.

- Oversteekbaarheid Mauritsstraat Verbetering van de oversteek Mauritsstraat /Julianastraatvoor fiets en voetganger

- Belanghebbendenparkeren De Bergen In samenspraak bezien of het belanghebbendenparkeren uitgebreid kan worden naar 24/7. Essentieel hierbij is het onderdeel handhaving. Ook zal hierbij onderzocht worden of het bergengebied gesplitst kan worden in Bergen zuid en noord.

- Verkeersveiligheid Aanleg van een verkeersplateau op kruispunt Paradijslaan/Waagstraat op de verkeersveiligheid te vergroten

- Terrassen Wilhelminaplein De horeca aan het plein heeft formeel alleen gevelterrassen. Het is de wens om ook eilandterrassen te gaan exploiteren. Samen met de buurt wordt bekeken op welke manier en waar dat kan

- Herstart bewonersoverleg Bij de heropstart van een bewonersplatform De Bergen zijn quick wins belangrijk. Deze zullen begin van het jaar worden geinventariseerd en zo mogelijk worden uitgevoerd

- Wal 2 a. aanpassing bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning
b. sloop huidige pand
c. start bouw hotel

- Bergstraat / Kleine Berg / Grote Berg Vaststelling uitwerkingsplan hotel Bergstraat

- Straatnaamborden de Bergen Vernieuwen van straatnaamborden in de Bergen, waarbij onder de straatnaam de aanduiding "De Bergen" komt te staan.

2e Kwartaal 2012:
- Plasticcontainer Wilhelminaplein Op het Wilhelminapleinplein wordt een ondergrondse container geplaatst voor inzameling van plastic en glas

- Groen Wilhelminaplein Herinrichting van de groenvoorziening, zijde Willemstraat 1e kwartaal

- Openbare verlichting Kleine Berg De openbare verlichting in de Kleine Berg voldoet niet qua sfeer en verlichtingsniveau. Aanpassingen hiervoor zijn in
2011 uitgewerkt; deze worden gerealiseerd in 2012

- Openbare verlichting Bergstraat Geconstateerd is dat het openbareverlichtingsniveau voor een dergelijke woon/winkelstraat onder de maat is. Er zal een onderzoek gedaan worden naar de realisatiemogelijkheden, inclusief financiering.

3e Kwartaal 2012:
- Sfeerverlichting Wilhelminaplein Op het plein wordt nog geen sfeerverlichting toegepast, terwijl de wens hiervoor er wel is. Kijken of er ruimtelijk en financieel mogelijkheden zijn dit te realiseren voor najaar 2012



BRON

28-02-2012 Waarderingssubsidies uitgereikt

BRON: Eindhoven - Waarderingssubsidies uitgereikt

Zeven vrijwilligersorganisaties ontvingen op 28 februari een waarderingssubsidie van € 1.000,-. De gemeente reikte de waarderingssubsidies uit om bewoners- en ondernemersorganisaties te belonen voor hun inzet om de leefbaarheid in hun wijk te verbeteren.

De zeven vrijwilligersorganisaties die de waarderingssubsidie ontvingen zijn:

  • Bewonersgroep “Ons Huukske”; vrijwilligers die zich inzetten om overlast van kamerbewoning te verminderen. !!!!!!!!!
  • Seniorensoos Eckart; de vrijwilligers hebben een goed lopende ontmoetingsruimte gerealiseerd, die wordt gerund door een groot team van vrijwilligers.
  • Huiskamer Tivoli; een inloophuis voor en door buurtbewoners, vrijwilligers met een luisterend oor, kennis van zaken en die weten mensen door te verwijzen.
  • Buurtpreventie Lakerlopen; een actieve groep van twaalf bewoners die zichcbezighoudt met veiligheid en het schoonhouden van de wijk.
  • Bestuur Steunpunt Limbeek; de mensen van het Steunpunt zorgen niet alleen voor ontmoetingen en informatie, maar ondersteunen ook met het opzetten van activiteiten.
  • Buurtwacht Woenselse Heide; ongeveer dertig vrijwilligers lopen 's avonds rondes door de buurt en signaleren zaken. Het aantal inbraken in Woenselse Heide is sinds het oprichten van de buurtwacht flink gedaald.
  • Werkgroep “Groene vingers” in ’t Ven die de buurt motiveert om mee te helpen om de wijk groener te maken.