Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

27 juni 2012

GEM 21 juni 2012 Werkzaamheden juni 2012- maart 2013

In de Bergen, Binnenstad vindt in de maand december 2012 rioolonderhoud plaats.

BRON  

Officiële publicaties 13 juni 2012

Ingekomen aanvragen evenementenvergunning

Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

12/1528, Eindhoven, marathon Eindhoven 2012, 29-05-2012

De ingekomen aanvragen evenementenvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

BRON  

ST040 07 juni 2012 Zorgen om kamerbewoning

De PvdA maakt zich zorgen over de kamerverhuur in de stad. Mensen die een kamer willen verhuren hebben namelijk tegenwoordig een zogenaamde omzettingsvergunning nodig.
Maar de Raad van State bepaalde onlangs dat mensen die al vóór 2007 kamers verhuurden, zo'n speciale vergunning niet nodig hebben.

Volgens de PvdA zorgt dat voor onrust in buurten als Woensel-West en de Bennekel, omdat mensen niet weten wat dat voor gevolgen gaat hebben voor hun buurt, en of er nou wel of geen kamers verhuurd mogen worden.

De partij wil daarom van het college weten wat de gevolgen precies zijn voor de buurten en wanneer de bewoners daarover worden geinformeerd.


BRON  

RetailActueel 06 juni 2012 Stadsregie is dringend gewenst


(c) Kick Smeets

Het jaarlijkse feestje van de citymarketeers vond op 4 juni plaats in Eindhoven. Op het Nationaal Congres Citymarketing verzorgde ik vanuit mijn rol als hoofdredacteur van Retail Visie twee keer een themasessie over stakeholdermanagement. Er was veel belangstelling voor. Het viel me als sessieleider op hoe homogeen de deelnemers waren: het merendeel werkte voor de promotiebureaus van grote en kleine gemeenten, aangevuld met experts die gemeenten adviseren over hoe je citymarketing het beste kunt inzetten. Er waren geen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, winkeliers, corporaties, cultuurinstellingen, sportorganisaties of vastgoedpartijen. De hele dag niet. Citymarketeers spraken tegen citymarketeers, en citymarketeers reikten aan andere citymarketeers prijzen uit.

Begrijp me niet verkeerd. Gastheer Eindhoven had de organisatie perfect geregeld. En het programma faciliteerde goed de behoefte aan kennisoverdracht en uitwisseling van praktijkvoorbeelden. Zo introduceerde congresorganisator De Nieuwe Aanpak een nieuw meetinstrument voor citymarketing: de Citymarketing Scorecard. Handig inspelend op de wens bij gemeenten om de miljoenen aan marketing en promotie beter meetbaar te maken. En iedereen was erg enthousiast over de presentatie van de stad Antwerpen. Het thema van het lustrumcongres luidde ‘Kiezen en delen’. Er werd veel gesproken over keuzes, maar het aspect ‘delen’ bleef steken in een erg academische discussie tussen gelijkgestemden. Hopelijk zorgt gastheer Rotterdam er volgend jaar juni tijdens het zesde jaarcongres voor dat er een grote mate is van diversiteit onder de deelnemers. Anders blijft het eenrichtingsverkeer, want citymarketing is een gemeenschappelijke inspanning, niet alleen van het promotiebureau.

Speciaal voor mijn themasessie over samenwerken had ik een burgemeester uitgenodigd, die een aansprekend praktijkverhaal vertelde over hoe hij als burgervader ervoor zorgde dat het bedrijfsleven in zijn gemeente en de regio geld investeerde in lokale evenementen, zonder een tegenprestatie te verwachten van de gemeente. Hij was niet alleen de enige burgemeester die dag, maar ook de enige deelnemer die niet expliciet een citymarketingbeleid voerde. Bert Blase van Alblasserdam is gewoon elke dag bezig de kernwaarden van zijn gemeente uit te dragen en die te verbinden met alle stakeholders.

Straatoloog Pim van den Berg zei het zo treffend in zijn betoog over het DNA van steden.
‘De stad is een praathuis. In een stad is iedereen zijn eigen architect, moet er altijd sprake zijn van een voorsprong waar meerdere partijen zijn betrokken bij het realiseren van een kloppend hart. Daarvoor moet je op reis gaan, want nieuwsgierigheid is de sleutel voor het realiseren van een sterke positionering. Je moet als stad je overtuiging laten zien op basis van een gedegen zelfkennis. verbeelding kom je overal, met marketing ga je van A naar B. Het wezenlijke laat zich niet beschrijven, dat kun je niet vangen in een boekje. De citymarketeer is veel meer een stadsregisseur. Dat vereist mensen die nadenken en creatief zijn, en in staat zijn verhalen op een duurzame manier te vertellen.’

Een ding werd duidelijk, citymarketing is geen remedie om stinkende wonden te helen. Als het hart van een stad niet meer klopt vanwege een gebrek aan perspectief en vechtlust, moet je drastische maatregelen nemen. Door de crisis en de bevolkingskrimp heeft één op de drie winkels en horecapanden in het centrum van Delfzijl geen bestaansrecht meer. Een ‘compacter centrum’ moet voorkomen dat het publiek de Groningse havenstad straks helemaal mijdt. Kleine steden waar nog wel veel potentie is, zijn Bergen op Zoom, Veenendaal en Katwijk. Ze waren alle drie genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee. Maar de stad in Noord-Brabant werd verkozen omdat het in relatief korte tijd een sterk citymarketingbeleid heeft ontwikkeld met een onderscheidende positionering en een heldere doelgroepkeuze. Bergen op Zoom barst van enthousiasme, meent de jury. ‘De effecten van citymarketing zijn nog niet tot volle wasdom gekomen, maar de motor draait op volle toeren.’

Dordrecht werd in de categorie gemeenten met meer dan 100.000 inwoners winnaar. De jury zegt hierover: ‘De gemeente betrekt stakeholders in brede zin en voert een onderscheidend beleid met een duidelijke, echte Hollandse propositie. De citymarketing wordt bedreven in de volle breedte. Het beleid is verankerd en beslaat alle doelgroepen.’ Een beter voorbeeld van een stadsregisseur kun je niet bedenken in de persoon van Gerben Baaij, directeur van Stichting Dordrecht Marketing. ‘Wij vernieuwen zaken door problemen op te lossen, dat past bij Dordt, vernieuwen op een pragmatische wijze’, verklaarde hij vier jaar geleden.

Tegenover Binnenlands Bestuur verklaarde hij op 4 juni dat zijn dag niet meer stuk kon. ‘Vorige week werd Dordrecht uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar en nu dit. Geweldig.’ De gemeente is volgens Baaij nu 4,5 jaar bezig met het duidelijk profileren van de stad, die hij zelf omschrijft als ‘nuchter en een beetje eigenwijs.’ De buitenwacht ziet de sterke kanten van de stad inmiddels wel in, nu de bewoners zelf nog, vindt Baaij. ‘Dordrechtenaren geloven nog niet dat ze in zo’n geweldige stad wonen.’


BRON

GEM 06 juni 2012 Kamerbewoning en omzettingsvergunning

Met een omzettingsvergunning geeft de gemeente Eindhoven toestemming om een woonhuis dat bedoeld is als zelfstandige woonruimte, te gebruiken voor onzelfstandige woonruimten (kamers). Huisbazen moeten van de gemeente over een omzettingsvergunning beschikken omdat kamerbewoning niet overal wenselijk is. Op deze manier kan de gemeente leefbaarheidsproblemen zo veel mogelijk voorkomen. De gemeente controleert of de huisbazen over een omzettingsvergunning beschikken. 
Uitspraak Raad van State
Op 24 mei 2012 heeft de Raad van State uitgesproken dat de gemeente Eindhoven geen omzettingsvergunning mag eisen voor panden die al als kamerverhuurpand in gebruik waren op het moment dat de regeling hiervoor in werking trad. De regeling, de zogeheten Regionale Nood-Huisvestingsverordening, is in werking getreden op 12 december 2007.
Wat betekent dit voor verhuurders/huiseigenaren?
Huiseigenaren die kunnen aantonen dat hun pand vóór en op 12 december 2007 al kamergewijs werd verhuurd, hoeven géén omzettingsvergunning te hebben. Dat betekent niet dat de gemeente in die situaties waar sprake is van overlast niets meer doet. Een huiseigenaar is er nog steeds verantwoordelijk voor dat huurders geen overlast veroorzaken. Bij overlast zal handhavend worden opgetreden.
Wat doet de gemeente naar aanleiding van de uitspraak?
Alle huiseigenaren die een vergunningsaanvraag, een handhavingszaak of bezwaar of (hoger) beroep hebben lopen voor een (of meerdere) kamerverhuurpand(en), ontvangen een algemene brief. In deze brief staat belangrijke informatie voor eigenaren van bestaande kamerverhuurpanden.
Bij deze brief is een antwoordformulier bijgevoegd. Daarmee kunnen huiseigenaren kenbaar maken dat hun pand(en) vóór 12 december al kamergewijs werd(en) verhuurd. Om dit aan te tonen moeten wel bijbehorende bewijsstukken (bijv. huurcontracten of bankafschriften) mee worden gestuurd.
Vragen?
Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente Eindhoven via telefoonnummer 14 040. Geeft u in dat gesprek duidelijk aan of u een vergunningsaanvraag, een handhavingstraject of een bezwaar- of beroepsprocedure heeft lopen.
Bent u huiseigenaar en kamerverhuurder?
Lees dan bijgaande informatie:



BRON  

St040 04 juni 2012 Deel saneringsprojecten in ijskast


Het college gaat een deel van de geplande bodemsaneringen op de lange baan schuiven. Daarmee wordt voor nu ongeveer een miljoen euro bezuinigd.
Waar de grond acuut moet worden gereinigd, wordt alles wel volgens plan schoongemaakt.

Maar op andere plekken gaat de gemeente zo'n twintig tot dertig jaar niets doen. Dat is bijvoorbeeld in het noorden van de Achtse Barrier en de vervuilde grond bij Theater het Klein.

Volgens de gemeente ontstaat er op veel verontreinigde plekken geen schade voor het drinkwater en milieu als er voorlopig niets gebeurt.

De besparing is onderdeel van de extra bezuinigingen die de gemeente de komende jaren gaat doorvoeren.


BRON  

ED 01 juni 2012 Gevolgen uitspraak kamerverhuur per geval bekeken

De gemeente Eindhoven gaat 'per geval' bekijken wat de 'concrete gevolgen' zijn van een uitspraak die de Raad van State vorige week deed over de omzettingsvergunning voor kamerverhuurders.
Zie ook:
Dat antwoordt het college van B en W op vragen van D66-fractievoorzitter Marco van Dorst. Uit de uitspraak bleek dat Eindhovense kamerverhuurders die geen omzettingsvergunning hebben en voor 2007 al kamers verhuurden, niet gedwongen kunnen worden met de kamerverhuur te stoppen.

Het college erkent nu dat er 'in elk geval geen vergunning vereist is in de gevallen waar er geen geschil is over de vraag dat een pand al in gebruik was als kamerverhuurpand op 12 december 2007 (het moment van invoeren van de omzettingsvergunning)'.

Volgens het college wordt nu de uitspraak van de Raad van State 'meegenomen bij de herbeoordeling van vergunningverlening, beroep- en bezwaar- en handhavingszaken'. Het college wil overigens wel onverminderd doorgaan met de aanpak van overlast door kamerverhuur.
>>>Lees meer in het ED van zaterdag


BRON