Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

27 januari 2013

GEM 23-01-2013 Vrieskou veroorzaakt losliggende tegels


Door de vorst van de afgelopen periode, liggen steeds meer tegels van stoepen en fietspaden los. Dit komt omdat de grond onder de tegels bevriest en daardoor uitzet. Zo worden de tegels omhoog gedrukt. Bij fietspaden is er nog een tweede oorzaak: de zware strooiwagens die erover heen rijden, kunnen beschadigingen aan de tegels veroorzaken.
Reparatie bij dooi
Zolang de bodem bevroren is, kunnen wij geen reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Als de temperatuur omhoog gaat, zullen wij de stoepen en fietspaden inspecteren en waar nodig laten repareren. Tot die tijd plaatsen wij bij gevaarlijke situaties afzettingen.
Melding
U kunt een melding maken van losliggende stoeptegels via het digitaal loket. Houd er dan rekening mee dat de reparatie pas wordt uitgevoerd na de vorstperiode.




BRON

UT 21-01-2013 Evenementenbeleid Eindhoven


Vanaf 1 januari 2013 heeft Gemeente Eindhoven een nieuw Evenementenbeleid. In dit filmpje worden de grote veranderingen uitgelegd en toegelicht door Wethouder Joost Helms.


BRON

VN 18-01-2013 Verkeersregelaars moeten E-learning opleiding volgen

Evenementenorganisaties, kandidaat-verkeersregelaars en gemeenten moeten sinds 1 januari 2013 gebruik maken van E-learning op internet voor de instructie van evenementen-verkeersregelaars en hun aanstelling. De VNG heeft op een rij gezet wat dit voor gemeenten betekent.
Voorafgaand aan een evenement moeten de evenementenorganisatie een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente bepaalt in samenspraak met politie of en zo ja hoeveel evenementen-verkeersregelaars moeten worden ingezet. De gemeenten maken de keuze voor evenementen-verkeersregelaars voor bepaalde tijd en/of eenmalige evenementen-verkeersregelaars. Voor complexe verkeerssituaties kunnen de gemeenten ook bepalen dat een evenementenorganisatie een of meerdere ‘beroepsmatige’ verkeersregelaars moet inschakelen. Deze verkeersregelaars behoeven de E-learning instructie niet te volgen, maar moeten wel voor het betreffende evenement worden aangesteld door de gemeenten.
Alle evenementen-verkeersregelaars moeten sinds 1 januari een verplichte e-learning cursus volgen om aangesteld te kunnen worden. Voordeel van de e-learningmethode is volgens de VNG dat evenementenverkeersregelaars in het hele land voortaan dezelfde instructie krijgen. Bovendien kan iedereen zelf bepalen wanneer en waar hij deze instructie via zijn computer wil volgen en zijn ‘examen’ wil afleggen. De E-learning wordt verzorgd door de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) in opdracht van de Politieacademie.
LAATSTE BERICHTEN IN RUBRIEK EDUCATIE

GERELATEERDE BERICHTEN
  • Website voor aanvragen passen verkeersregelaars
    Per 01 maart 2009 is de nieuwe Regeling verkeersregelaars 2009 van kracht. Het Verkeercentrum Nederland is bevoegd de aanstellingspassen af te geven. Dat gebeurt via [lees verder...]......
  • Nieuwe regels voor verkeersregelaar
    Met ingang van 1 maart 2009 is de regelgeving voor verkeersregelaars gewijzigd. Zo zijn er nieuwe kledingvoorschriften en verkeersregelaars mogen niet meer vanaf de motorfiets of auto aanwijzingen geven.......
© 2013 Verkeersnet



GEM 15-01-2013 'Gastvrij en Veilig' in Eindhoven


Wilt u een evenement organiseren? Sinds 1 januari geldt het nieuwe beleid ‘Evenementen in Eindhoven: Gastvrij en Veilig’ van de gemeente. Hierin staan de spelregels voor evenementen. U vindt antwoorden op vragen als: wie is verantwoordelijk voor wat en welke evenementen willen we graag in onze stad? 
Met het nieuwe evenementenbeleid wil de gemeente de verantwoordelijkheden van diverse partijen in de stad die bij een evenement betrokken zijn, aanscherpen.
De belangrijkste punten voor organisatoren in het nieuwe evenementenbeleid:
  • De gemeente blijft verantwoordelijk voor vergunningverlening, openbare orde en veiligheid.
  • Het loket voor organisatoren ligt bij Eindhoven365. Daar kunt u met alle vragen over het organiseren van een evenement naar toe. Eindhoven365 is te bereiken aanvragen@eindhoven365.nl of telefoonnummer 040-7074040
  • Organisatoren van evenementen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het terrein, voor het opruimen van afval, voor het regelen van stroom en water. Zij betalen hiervan ook de kosten.
  • Alle organisatoren kunnen evenementen via Eindhoven365 aanmelden via een evenementenkalender. Deze is in oktober van elk jaar gereed voor het komende jaar. Het is dan op tijd duidelijk hoe de evenementen over het jaar en over de stad verdeeld zijn.
  • De vergunningaanvraag moet acht weken voor het evenement binnen zijn.
  • Vanaf 1 januari geldt een 24 uur bereikbaarheidsdienst voor het melden van overlast bij evenementen.
  • Per locatie zijn spelregels vastgesteld in het locatiebeleid. De gemeente bespreekt deze nog met partners in de stad. Dan komen ze ook op de gemeentelijke website te staan.

Evenementenbeleid
Publicatiedatum: 28-12-2012 

Vanaf 1 januari 2013 geldt het nieuwe Evenementenbeleid van de gemeente Eindhoven. Hierin staan de spelregels voor evenementen. U vindt er antwoorden op vragen als: wie is verantwoordelijk voor wat en welke evenementen willen we graag in onze stad?
Belangrijkste punten voor organisatoren
De belangrijkste punten voor organisatoren in het nieuwe evenementenbeleid:
  • De gemeente blijft verantwoordelijk voor vergunningverlening, openbare orde en veiligheid.
  • Het loket voor organisatoren ligt bij Eindhoven365. Daar kunt u met alle vragen over het organiseren van een evenement naar toe. Eindhoven365 is te bereiken aanvragen@eindhoven365.nl of telefoonnummer 040-7074040.
  • Organisatoren van evenementen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het terrein, voor het opruimen van afval, voor het regelen van stroom en water en betalen hiervan ook de kosten.
  • Alle organisatoren kunnen evenementen aanmelden via een evenementenkalender. Deze is in oktober van elk jaar gereed voor het komende jaar. Het is dan op tijd duidelijk hoe de evenementen over het jaar en over de stad verdeeld zijn.
  • De vergunningaanvraag moet 8 weken voor het evenement binnen zijn.
  • Vanaf 1 januari geldt een 24 uur bereikbaarheidsdienst is voor het melden van overlast bij evenementen.
  • Per locatie zijn spelregels vastgesteld. Dit staat in het locatiebeleid. De gemeente bespreekt deze nog met partners in de stad.
Nieuw evenementenbeleid




BRON

GEM 16-01-20123 Houd stoepen voor elkaar begaanbaar


BRON



















GEM 11-01-2013 Vragen aan de gemeente? Eindhoven heeft Antwoord©


Het algemene telefoonnummer van de gemeente Eindhoven is 14 040. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.
Waarvoor bel ik naar 14 040?
U belt dit nummer als u vragen hebt aan de gemeente of een melding wilt doen. U kunt hiervoor ook terecht op www.eindhoven.nl. Steeds meer gemeentelijke producten en diensten kunt u via de gemeentelijke website aanvragen. Voor zaken die u toch aan de balie van het Inwonersplein (Stadskantoor) moet regelen, kunt u het beste vooraf een afspraak maken. Ook dat doet u via de gemeentelijke website. 
Waarom moet ik eerst mijn gemeente kiezen?
Belt u naar 14 040, dan vraagt een computerstem u eerst de naam in te spreken van de gemeente die u wilt bereiken. Dit gaat via spraakherkenning. Omliggende gemeenten met netnummer 040 sluiten namelijk bij 14 040 aan. 
Hoe werkt het spraakkeuzemenu precies?
  1. Toets de cijfers 14 040 in (zonder netnummer). 
  2. Welkom bij 14040 Antwoord©. Dit is het gezamenlijke nummer van de gemeente in uw regio. Spreek na de piep de naam in van de gemeente die u wilt bereiken.
  3. U hoort een piep. Inwoners van Eindhoven spreken dan ‘Eindhoven’ in.
  4. Na het inspreken van de gemeentenaam hoort u: ‘U wordt nu doorverbonden’.
  5. U komt nu terecht bij de gemeente van uw keuze.
Op welke tijden kan ik 14 040 bereiken?
U kunt de gemeente Eindhoven via 14 040 elke werkdag bellen tussen 8.30 en 17.00 uur.
Kan ik 14 040 bellen met een mobiele telefoon?
14 040 kan in de meeste gevallen ook gebeld worden met een mobiele telefoon. Met een zakelijke mobiele telefoon kan het zijn dat u eerst een ‘0’ moet kiezen of een speciale code moet invoeren voor een buitenlijn en dus ook voor 14 040.
Waarom kan ik vanuit mijn bedrijf niet bellen naar 14 040?
Het komt voor dat in bedrijfscentrales alle nummers die beginnen met een ‘1’, zo ook 14 040, zijn geblokkeerd. Dit kan alleen worden opgelost door de telefoniebeheerder of leverancier van de bedrijfscentrale.
Kan ik vanuit het buitenland bellen naar 14 040?
Vanuit het buitenland en via bepaalde internetproviders (zoals Skype) is het nog niet mogelijk 14 040 te bellenMen krijgt dan een ingesprektoon te horen of een ingesproken bericht. Voor deze bellers blijft (040) 238 60 00 vooralsnog in gebruik. Zij worden automatisch doorgeschakeld naar 14 040.
Wat kost bellen met 14 040?
14 040 is geen gratis telefoonnummer. De kosten zijn afhankelijk van uw telefoonabonnement. Dit geldt zowel voor bellen via een vaste lijn als voor mobiel bellen. De gemeente heeft geen invloed op de abonnementstarieven. Nadere informatie over de kosten kunt u zelf opvragen bij uw kabelaanbieder of provider.
Voor welke nummers is 14 040 in de plaats gekomen?
14 040 vervangt sinds november 2009 (040) 238 60 00 als algemeen telefoonnummer van de gemeente Eindhoven (Klantcontactcentrum en Inwonersplein). Ook is 14 040 in de plaats gekomen van (040) 238 66 66, het nummer van het Ondernemersplein. Het nummer van Werkplein Mercado (het samenwerkingsverband van gemeente en UWV Werkbedrijf) is hetzelfde gebleven: (040) 851 40 00.
Waarom is 14 040 ingevoerd?
14 040 is gemakkelijk te onthouden. De komende jaren krijgen steeds meer gemeenten een nieuw algemeen nummer dat begint met 14, gevolgd wordt door het netnummer van de gemeente. Dit is onderdeel van het landelijke project ‘Gemeente heeft Antwoord©’. Het Rijk wil dat gemeenten in de toekomst antwoord kunnen geven op de meest gestelde vragen aan de hele overheid. U heeft met 14 040 nu al één duidelijke telefonische ingang bij uw gemeente.

BRON

OB 12-01-2013 Burgemeester Van Gijzel stoot taken af

Burgemeester Rob van Gijzel stoot wat taken af om meer tijd vrij te maken voor internationale, nationale en regionale contacten. Dit is volgens een mededeling van Burgemeester en Wethouders nodig 'om invulling te geven aan de uitdagingen van deze tijd'.
Het college doelt hierbij onder meer op de Nationale Politie, samenwerkingsverbanden in Zuidoost-Brabant en met Amsterdam en Rotterdam, alsmede de kandidatuur van Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018. Onder meer de portefeuilles juridische zaken, de vernieuwing van uitgaansgebied Stratumseind en toezicht en handhaving zijn verdeeld over de wethouders.



GEM 01-01-2013 Meer informatie over planschade


Wanneer iemand van plan is ergens iets te bouwen of een bestaand pand of stuk grond te gebruiken is daar in veel gevallen een omgevingsvergunning voor nodig. Zo'n vergunning kan niet worden verleend als datgene wat iemand wil realiseren of doen in strijd is met het bestemmingsplan. 
Voorbeeld: stel dat op een bepaald stuk grond volgens het bestemmingsplan eerst niet gebouwd mocht worden maar dat op verzoek van eigenaar A van die grond de gemeente van plan is een besluit te nemen om het bestemmingsplan te herzien, waardoor het toch mogelijk wordt daar een woning op te bouwen. Eigenaar B van het perceel dat daarnaast ligt kan door die verandering van het bestemmingsplan worden benadeeld. Eigenaar B mocht er immers eerst van uit gaan dat op dat perceel geen bebouwing zou komen te staan en nu wel. De mogelijkheid om daar een woning te mogen bouwen zou tot gevolg kunnen hebben dat eigenaar B nu minder privacy heeft en zijn vrije uitzicht komt te vervallen. Deze voor eigenaar A gunstige verandering van het bestemmingsplan kan voor buurman B dus nadelig zijn en tot schade leiden (zogenaamde 'planschade'). Die schade bestaat dan uit waardevermindering van zijn onroerend goed. 
Buurman B kan de gemeente vragen hem een tegemoetkoming toe te kennen in die schade. Die schade zou dan door de gemeente aan hem moeten worden betaald.
Hierin verklaart degene op wiens verzoek zo'n besluit wordt genomen de eventueel toe te kennen planschades voor zijn rekening te zullen nemen. Wanneer men niet bereid is zo'n overeenkomst met de gemeente te sluiten, is de gemeente op haar beurt niet bereid het bestemmingsplan te herzien of een besluit te nemen af te wijken van het bestemmingsplan.
BRON

GEM 01-01-2013 Horecaregeling Eindhoven


Met ingang van 1 januari 2013 is veel veranderd. Lees alle informatie goed door, voordat u een aanvraag indient.
AlgemeenOndernemers die in hun zaak tegen vergoeding drank, rook- (coffeeshop) of etenswaren of logies verstrekken dienen te beschikken over een of meerdere vergunningen. De gemeente Eindhoven maakt onderscheid in alcoholverstrekkende en niet- alcoholverstrekkende horeca. De alcoholverstrekkende horeca (café, restaurant en dergelijke) vraagt een drank- en horecavergunning aan. Zij hoeft géén exploitatievergunning meer aan te vragen. De niet-alcoholverstrekkende horeca (bijvoorbeeld cafetaria, shoarmazaak) vraagt wel een exploitatievergunning aan.
Bestemmingsplan
Voordat u een horecavergunning aanvraagt, adviseren wij u met klem eerst zelf het bestemmingsplan te raadplegen.
Als (startend) ondernemer heeft u een bepaald pand op het oog waar u een horecazaak wilt beginnen. In een bestemmingsplan is vastgelegd of, en wat voor soort, horeca in een bepaald pand mag worden gevestigd. Een aanvraag voor een horecazaak indienen is zinloos, als het bestemmingsplan dit niet toestaat. Wij adviseren u dan ook eerst, bij voorkeur nog voordat u het huurcontract tekent, zelf na te gaan of vestiging van het door u gewenste horecabedrijf is toegestaan. U kunt hiervoor een afspraak maken met de bestemmingsplanbalie, telefoonnummer 14 040. Wanneer u een schriftelijke bevestiging wil dient u een vooroverleg aan te vragen. Hieraan zijn kosten verbonden (€ 310,00).
Wij wijzen u er op, dat de gemeente Eindhoven uw aanvraag voor een horecavergunning niet meer toetst aan het bestemmingsplan. Als achteraf blijkt, dat uw horecazaak op een bepaalde locatie niet is toegestaan, kan dit betekenen dat een procedure wordt gestart om tot sluiting van uw horecazaak te komen.
Welke aanvragen met bijbehorende vergunningen zijn er?


BRON

GEM 28-12-2012 Evenementenbeleid

Vanaf 1 januari 2013 geldt het nieuwe Evenementenbeleid van de gemeente Eindhoven. Hierin staan de spelregels voor evenementen. U vindt er antwoorden op vragen als: wie is verantwoordelijk voor wat en welke evenementen willen we graag in onze stad?
Belangrijkste punten voor organisatoren
De belangrijkste punten voor organisatoren in het nieuwe evenementenbeleid:
  • De gemeente blijft verantwoordelijk voor vergunningverlening, openbare orde en veiligheid.
  • Het loket voor organisatoren ligt bij Eindhoven365. Daar kunt u met alle vragen over het organiseren van een evenement naar toe. Eindhoven365 is te bereiken aanvragen@eindhoven365.nl of telefoonnummer 040-7074040.
  • Organisatoren van evenementen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het terrein, voor het opruimen van afval, voor het regelen van stroom en water en betalen hiervan ook de kosten.
  • Alle organisatoren kunnen evenementen aanmelden via een evenementenkalender. Deze is in oktober van elk jaar gereed voor het komende jaar. Het is dan op tijd duidelijk hoe de evenementen over het jaar en over de stad verdeeld zijn.
  • De vergunningaanvraag moet 8 weken voor het evenement binnen zijn.
  • Vanaf 1 januari geldt een 24 uur bereikbaarheidsdienst is voor het melden van overlast bij evenementen.
  • Per locatie zijn spelregels vastgesteld. Dit staat in het locatiebeleid. De gemeente bespreekt deze nog met partners in de stad.