Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

12 oktober 2012

GEM 05-10-2012 (Nieuwe opzet) Stadsdeel Centrum


Plannen, programma's en analyses Centrum
Het stadsdeel Centrum is altijd in beweging. In de werkplannen vindt u de aanpassingen in de openbare ruimte dit jaar: van vernieuwen van het riool en de verlichting tot het opzetten van nieuwe pleinen. De ontwikkelingen en kansen voor de komende 2 tot 4 jaar staan in het Gebiedsprogramma. De buurtthermometer is de basis voor de buurtanalyse: onderzoeken gebaseerd op cijfers, feiten, prognoses en signalen.





Benieuwd naar de demografie, veiligheid en bijvoorbeeld milieu in uw buurt? Op www.eindhoven.buurtmonitor.nl vindt u allerlei cijfers over Eindhoven op buurtniveau.
Vragen
Als u in het Centrum woont dan kunt u met problemen en ideeën terecht bij:





BRON  

GEM 05-10 2012 Verkeershinder


Marathon
Afsluiting en omleiding
In de hele stad zijn routes afgesloten en omleidingen actief. Voor meer informatie kijk op de website http://www.eindhoven.nl/stad/verkeer-vervoer/bereikbaarheid/Marathon-kan-niet-zonder-verkeersoverlast.htm
Buslijnen
1-2-3-4-5-7-8-9-10-12-13-15-16-17-18-19-20-21-24-55-144-145-150-171-172-173-174-401-402
Bereikbaarheid hulpdiensten
Ernstige verkeershinder


BRON  

GEM 04-10-2012 Marathon kan niet zonder verkeersoverlast


De Marathon Eindhoven behoort tot de snelste marathons in de wereld. Met 17.000 deelnemers en 160.000 bezoekers een evenement van formaat. Een groot volksfeest door het Runnersfestival, met meer dan 50 muzikale attracties langs het gehele parcours. Eindhoven is hierdoor minder goed bereikbaar. Hieronder vindt u alle informatie. Tevens kunt u via 040-238 2595 telefonisch informatie krijgen.


Route Marathon:
Start - Veldmaarschalk Montgomerylaan - Winston Churchilllaan - Sterrenlaan - Kosmoslaan - Airbornelaan - Bisschop Bekkerslaan - Rode Kruislaan - Hondsruglaan - Huizingalaan - Marathonloop - Vijfkamplaan - Fakkellaan - Huizingalaan - Gerretsonlaan - Oude Bosschebaan - Estafettelaan - Marathonloop - Anthony Fokkerweg - Oirschotsedijk - Zwaanstraat - Torenallee - Mathildelaan - alleen 2e ronde Boschdijktunnel - Fellenoord - Veldmaarschalk Montgomerylaan - na 2e ronde 18 septemberplein - Stationsweg - Stationsplein - Dommelstraat - Parklaan - Nachtegaallaan - Kanaalstraat - Vestdijk - Nieuwstraat - Markt - Jan van Lieshoutstraat -Catharinaplein - Stratumseind - Stratumsedijk - PC Hooftlaan - Wal - Stadhuisplein Finish
Parcours en starttijden
In deze huidige editie van de marathon is een aantal zaken veranderd, zoals het parcours en de starttijden.
De start van De Lage Landen Marathon Eindhoven is om 10:00 uur. Dit betekent dat het gehele parcours vanaf 09:00 uur is afgesloten voor alle verkeer. Dit kan consequenties hebben voor u als u binnen het
parcours woont en op die zondag weg wilt met uw auto.
De Gemeente Eindhoven en de Stichting Marathon Eindhoven geven u hierbij een overzicht in woord en beeld van de verkeersaanpassingen op zondag 14 oktober.



Plattegrond Marathon Eindhoven 2012
Emmasingel en Keizersgracht
De start van de 2,5 km Trudo MiniMarathon is om 10.00 uur op de Emmasingel en van de 5 km IAK Cityrun is om 10.30 uur op de Keizersgracht. Beide straten zijn vanaf 09:00 uur tot 11:00 uur gesloten voor alle verkeer. Na 11:00 uur is de Emmasingel richting Willemstraat weer open. Via de Willemstraat kunt u de binnenstad verlaten
Tramstraat e.o.
Bereikbaarheid wijk rondom Tramstraat. Bewoners in deze wijk wordt geadviseerd de auto,
indien men weg wil, buiten het parcours te parkeren.
Fuutlaan of Stationsweg. Indien noodzakelijk kan men in- en uitrijden via onderdoorgang
Pullman Hotel, via Vestdijk richting zuiden en omgekeerd.
Woensel-Noord, Sportparken en Vijfkamplaan
De sportparken in Woensel Noord, aan de Vijfkamplaan en Estafettelaan zijn tussen 09:00 uur en 12:00 uur moeilijk te bereiken. Hoe dit gebied het beste kunt benaderen ziet op de bovenstaande plattegrond.
Oversteekplaatsen
Over het gehele parcours zijn oversteekplaatsen voor het verkeer. Zie ook de parcoursplattegrond. Verkeersregelaars helpen u bij het oversteken, dit kan alleen als de ruimte tussen de lopers dit toelaat. Voor uw informatie: de wachttijden, zeker tijdens de halve marathon, kunnen soms oplopen van 30 tot 45 minuten. Houdt daar rekening mee. De halve marathon start om 13.30 uur. U wordt geadviseerd om zo nodig ’s middags een andere route kiezen om onnodige vertraging te voorkomen.
Belangrijk!
Het Catharinaziekenhuis is tijdens de marathon alleen bereikbaar met eigen vervoer.
Er rijdt tot 18:00 uur geen bus naar het Catharinaziekenhuis.
Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl voor specifieke openingstijden tijdens de marathon.

BRON  

GEM 03-10-2012 Kijk uit voor babbeltrucs


Pas op voor personen die met babbeltrucs uw woning proberen binnen te komen. Bij de politie zijn de afgelopen maanden verschillende aangiftes van dit soort insluipingen gemeld. Ben alert en bel bij verdachte situaties met de politie op 0900 – 88 44.

Babbeltrucs

Zowel landelijk als regionaal komen de zogenoemde babbeltrucs steeds meer voor.
De daders bellen aan, vaak bij senioren, en proberen met een smoesje de woning binnen te komen. Zo lijken zij bijvoorbeeld een pakketje, bloemen of chocolade te willen bezorgen of geven zij zich uit als medewerkers van energiebedrijven, zorginstanties, de gemeente en zelfs de politie (recherche). Soms komen zij aan de deur met een collectebus voor goede doelen en proberen op die manier de woning binnen te komen. Eenmaal in de woning speuren zij rond en nemen mee wat ze te pakken kunnen krijgen. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld geld, bankpasjes en/of sieraden. Vaak merkt het slachtoffer pas later spullen kwijt te zijn.

Waarschuwing

Ben dus extra voorzichtig met vreemdelingen aan de deur, ga niet zomaar in op hun verhalen en laat mensen niet in uw woning. Vertrouwt u het niet? Bel dan de politie op 0900 – 88 44 en meld zoveel mogelijk kenmerken (kleding, uiterlijk, vervoer) van de personen.


BRON  

GEM 03-10 2012 Transitie Stichting Eindhoven Marketing


Openbare Vergaderingen
De gemeenteraad heeft een aantal raadscommissies. Zij doen voorwerk voor de gemeenteraad. In de commissievergaderingen worden onderwerpen besproken die in de raadsvergadering aan de orde zullen komen.

De commissie Economie en Mobiliteit (EM) vergadert op dinsdag 9 oktober 2012, aanvang 20.15 tot 23.00 uur in het Stadhuis (raadzaal / commissiekamer), Stadhuisplein 1 te Eindhoven.
Op de agenda staat onder andere:
• Afronding transitie Stichting Eindhoven Marketing.

BRON  

GEM 2012 Overzicht twee-wekenvergunningen


In sommige gevallen kan uw aanvraag versneld worden afgehandeld en bestaat de mogelijkheid binnen twee weken een vergunning te krijgen. Wanneer u binnen twee weken een vergunning kunt krijgen, is sprake van een twee-wekenvergunning.
De onderstaande vergunningen kunnen twee-wekenvergunning worden verkregen.
Raadpleeg de vergunningen zelf voor de voorwaarden, indieningvereisten en hoe en wanneer u uw aanvraag kunt indienen.


BRON

GEM 2012 Overzicht flitsvergunningen


In sommige gevallen kan uw aanvraag versneld worden afgehandeld en bestaat de mogelijkheid binnen één werkdag een vergunning te krijgen. Wanneer u binnen één werkdag een vergunning kunt krijgen, spreken we van een flitsvergunning.
De onderstaande vergunningen kunnen als flitsvergunning worden verkregen.
Raadpleeg de vergunningen zelf voor de voorwaarden, indieningvereisten en hoe en wanneer u uw aanvraag kunt indienen.
Let op: een flitsvergunning moet ALTIJD worden aangevraagd bij het Ondernemersplein (Kennedy Business Center) en ALTIJD OP DONDERDAGMORGEN behoudens uitzonderingen!