Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

9 augustus 2013

GEM 01-08-13 Ingekomen aanvraag evenementenvergunning

Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

13/1813, (meerdere locaties) Centrum, vergunning voor het houden van een evenement: Fashion Weekend, 19-07-2013 

De ingekomen aanvragen omgevingsvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

BRON

GEM 22-07-13 Inzage bouwplannen

Als u er over denkt bezwaar te maken tegen het verlenen van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, kunt u bij de gemeente vragen om inzage van de bouwaanvraag. De periode dat een bouwaanvraag ter inzage ligt, wordt bekendgemaakt via de officiële publicaties op de website van de gemeente Eindhoven.
Iemand die wil (ver)bouwen heeft in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Als het bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan, kan in sommige gevallen de vergunning alleen worden afgegeven wanneer de gemeente hiervoor een vrijstelling verleent. Als de gemeente van plan is om zo'n vrijstelling te verlenen, is de gemeente verplicht dit te publiceren. Dit gebeurt wekelijks.


RO 19-07-13 Officiële publicaties van overheden gebundeld op internet

Zo’n 50 gemeenten gaan hun officiële besluiten en mededelingen op internet publiceren via een gezamenlijk systeem van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Alle waterschappen doen dit al een paar maanden. Met het systeem kan iedereen ook een seintje krijgen bij berichten over een bepaald onderwerp of over een bepaald gebied: wijk, woonplaats of regio.
Op 1 januari moeten het rijk, provincies, waterschappen en gemeenten al hun voorschriften op internet publiceren. Het systeem van het ministerie biedt daarvoor een gestandaardiseerde mogelijkheid. Bovendien kunnen overheden er naast hun voorschriften ook andere mededelingen kwijt die ze nu nog in huis-aan-huisbladen publiceren. Het sluit ook aan bij het plan van minister Plasterk (BZK) dat in 2017 alle contacten van de overheid met het publiek digitaal verlopen.
De berichten van de overheden die meedoen komen op www.officielebekendmakingen.nl en op www.overheid.nl.


ED 16-07-13 Festival Montmartre in De Bergen nog internationaler


De derde editie van festival Montmartre in De Bergen wordt nog internationaler dan de voorgaande edities.
De organisatie mag dit jaar voor het eerst een aantal portrettekenaars uit Amerika verwelkomen. Tijdens Montmartre kunnen voorbijgangers op zondag 1 september gratis een portret van zichzelf laten maken door een van de ruim veertig tekenaars die meedoen aan het festival.
De Amerikaanse tekenaars zijn dit jaar toch al in Eindhoven omdat in de week voorafgaand aan Montmartre een internationale conventie voor cartoontekenaars wordt gehouden in hotel La Reine aan het Wilhelminaplein.
Volgens Miriam Claes van de organisatie van Montmartre was het dit jaar weer een hele klus om de begroting voor het festival in winkelgebied De Bergen rond te krijgen. "We hebben weer een subsidie van het ondernemersfonds van de binnenstad gekregen en gelukkig hebben ook de winkeliers van De Bergen een duit in het zakje gedaan. Zonder hun bijdrage was het een lastig verhaal geworden. We zijn er nu financieel bijna uit."
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.