Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

27 juni 2012

GEM 06 juni 2012 Kamerbewoning en omzettingsvergunning

Met een omzettingsvergunning geeft de gemeente Eindhoven toestemming om een woonhuis dat bedoeld is als zelfstandige woonruimte, te gebruiken voor onzelfstandige woonruimten (kamers). Huisbazen moeten van de gemeente over een omzettingsvergunning beschikken omdat kamerbewoning niet overal wenselijk is. Op deze manier kan de gemeente leefbaarheidsproblemen zo veel mogelijk voorkomen. De gemeente controleert of de huisbazen over een omzettingsvergunning beschikken. 
Uitspraak Raad van State
Op 24 mei 2012 heeft de Raad van State uitgesproken dat de gemeente Eindhoven geen omzettingsvergunning mag eisen voor panden die al als kamerverhuurpand in gebruik waren op het moment dat de regeling hiervoor in werking trad. De regeling, de zogeheten Regionale Nood-Huisvestingsverordening, is in werking getreden op 12 december 2007.
Wat betekent dit voor verhuurders/huiseigenaren?
Huiseigenaren die kunnen aantonen dat hun pand vóór en op 12 december 2007 al kamergewijs werd verhuurd, hoeven géén omzettingsvergunning te hebben. Dat betekent niet dat de gemeente in die situaties waar sprake is van overlast niets meer doet. Een huiseigenaar is er nog steeds verantwoordelijk voor dat huurders geen overlast veroorzaken. Bij overlast zal handhavend worden opgetreden.
Wat doet de gemeente naar aanleiding van de uitspraak?
Alle huiseigenaren die een vergunningsaanvraag, een handhavingszaak of bezwaar of (hoger) beroep hebben lopen voor een (of meerdere) kamerverhuurpand(en), ontvangen een algemene brief. In deze brief staat belangrijke informatie voor eigenaren van bestaande kamerverhuurpanden.
Bij deze brief is een antwoordformulier bijgevoegd. Daarmee kunnen huiseigenaren kenbaar maken dat hun pand(en) vóór 12 december al kamergewijs werd(en) verhuurd. Om dit aan te tonen moeten wel bijbehorende bewijsstukken (bijv. huurcontracten of bankafschriften) mee worden gestuurd.
Vragen?
Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente Eindhoven via telefoonnummer 14 040. Geeft u in dat gesprek duidelijk aan of u een vergunningsaanvraag, een handhavingstraject of een bezwaar- of beroepsprocedure heeft lopen.
Bent u huiseigenaar en kamerverhuurder?
Lees dan bijgaande informatie:



BRON  

Geen opmerkingen: