Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

8 mei 2012

GEM 28-04-2012 Verscherpte controle illegaal vuilnis

Boete € 85,-   

Aanpak illegaal (bijgeplaatst) huishoudelijk afval
De gemeente controleert vanaf 1 mei scherper op illegale dump van huishoudelijk afval. Nu het aantal ondergrondse containers in de stad toeneemt, neemt ook de hoeveelheid van, en overlast door illegaal bijgeplaatst afval toe. Regelmatig worden vuilniszakken en ander afval bij de (ondergrondse) containers gezet. Dat geeft veel overlast. Zeker voor de mensen die er vlakbij wonen. Daarom zet de gemeente extra handhavingcapaciteit in. Medewerkers van Stadstoezicht zullen illegaal geplaatste vuilniszakken openmaken, op zoek naar gegevens die de identiteit van de eigenaar prijsgeven. De boete bedraagt € 85,-. De gemeente rekent erop dat er een preventieve werking uitgaat van de grotere pakkans. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de openbare ruimte; een prettige, schone en veilige stad.

Melden

Illegaal vuilnis kan 24 uur per dag gemeld worden via het digitaal loket van de gemeente en via de smartphone-app BuitenBeter. Tijdens kantooruren is het Klantcontactcentrum van de gemeente bereikbaar via telefoonnummer 14040.
Fietswrakken en weesfietsen
Naast de verscherpte controle op illegaal vuilnis wordt ook extra aandacht besteed aan fietswrakken en weesfietsen in de wijken. Deze actie loopt parallel aan vergelijkbare acties in de binnenstad. Fietswrakken en weesfietsen worden opgehaald en naar het gemeentelijk fietsendepot aan de Nachtegaallaan gebracht. Daar kan de eigenaar, tegen betaling van € 15,00, zijn/haar fiets ophalen. Uiteraard moet hij/zij eerst aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het fietssleuteltje, een aangifte van vermissing of het eigendomsbewijs. Het depot is op woensdag (15.00-17.00 uur) en vrijdag (17.00-19.00 uur) geopend.


BRON  



Gemeente Eindhoven gaat strenger controleren op illegaal vuilnis

De gemeente Eindhoven gaat vanaf 1 mei scherper controleren op illegale dump van huishoudelijk afval. Regelmatig worden vuilniszakken en ander afval bij de (ondergrondse) containers gezet. Dat geeft veel overlast.
De gemeente Eindhoven ziet dat met de toename van het aantal ondergrondse containers in de stad, ook de hoeveelheid van illegaal bijgeplaatst afval toeneemt. Mensen die daar vlakbij wonen, hoeven daar niet onder te lijden, zo vindt de gemeente. Zeker voor de mensen die er vlakbij wonen.

Stadstoezicht
Daarom gaan medewerkers van Stadstoezicht illegaal geplaatste vuilniszakken openmaken, op zoek naar gegevens die de identiteit van de eigenaar prijsgeven. De boete bedraagt 85 euro. De gemeente rekent erop dat er een preventieve werking uitgaat van de grotere pakkans.

BRON  


Geen opmerkingen: