Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

8 mei 2012

OB 22-04-2012 Politie start nieuw horecateam Eindhoven

De Eindhovense politie is gestart met een nieuw horecateam voor de binnenstad. Dat team bestaat uit een vast aantal agenten dat vooraf geselecteerd is. Het moet leiden tot meer herkenbaarheid voor portiers en een veiligere situatie voor de agenten zelf.
"Bij het oude team werden agenten ingezet die het niet prettig vonden om met mensen te werken die alcohol of drugs genuttigd hebben", zegt de Eindhovense politiechef Gerard Goossens. "Daarom zijn er 52 agenten die op elkaar kunnen bouwen en weten wat ze aan elkaar hebben."

Aanleiding voor het nieuwe horecateam zijn verslechterde contacten tussen politie en portiers tijdens stapavonden. Portiers vonden het vervelend om constant met verschillende agenten zaken te doen. Recente incidenten op het Stratumseind staan volgens de politie los van dit nieuwe team.

Vast team
Er is een poule van 52 agenten waar uit gevist kan worden. Er werken op een stapavond 13 man op straat. In totaal zijn er 30 agenten in de weer. Ze werken om de veertien dagen.

Het moet leiden tot meer herkenbaarheid voor portiers, minder aanhoudingen en een betere inschatting die agenten doen. Ze weten immers wat er speelt en wie daarbij betrokken kunnen zijn. Het idee is niet nieuw. De Eindhovense politie heeft gekeken naar Arnhem waar deze aanpak succesvol is.

Zeven aanhoudingen per avond
Elk weekend bezoeken zo'n 20.000 jongeren uit de regio het Stratumseind in Eindhoven. Op een normale stapavond worden zeven tot tien mensen aangehouden.


BRON  


"We gaan het Stratumseind weer gezellig maken." Met die woorden, en het aansnijden van een romige taart, installeerde politiechef Gerard Goossens zaterdagavond het speciale horecateam van de Eindhovense politie, dat er meteen op uittrok richting uitgaansgebied.
De controles op de stapdagen in het uitgaansgebied was tot voor kort aan een grote groep agenten die daarvoor normaal werd ingeroosterd. Maar vanaf nu zijn daar 4 speciale teams voor van elk 13 mensen. Zij hebben naar deze dienst gesolliciteerd en worden er voor opgeleid.

Per nacht lopen er 13 speciale dienders rond op straat. Ze worden bijgestaan door koppels met honden, paarden en mountainbikes, op het hoofdbureau zitten collega's klaar om arrestanten op te vangen en af te handelen, iemand kijkt mee op de camera's, waardoor de totale inzet op zo'n 30 mensen komt.

De aanpak is geen reactie op recente onrust die tot wat sluitingen heeft geleid. Goossens:"Het team is opgezet na gesprekken met gemeente en de kroegbazen. We zijn rond gaan kijken en kwamen deze eenduidige aanpak tegen in Arnhem. Daar werkt hij voorbeeldig, we verwachten hier niet anders." 



BRON  

Geen opmerkingen: