Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

13 november 2012

GEM 12-11-2012 Eindhoven is klaar voor de winter


Als de winter toeslaat, is de gemeente Eindhoven dag en nacht paraat om gladheid te bestrijden. We zetten ons in om de belangrijkste wegen en fietspaden in de stad begaanbaar en veilig te houden. 
Om gladheid te voorkomen, strooien we zout op de belangrijkste wegen. Strooien kost veel geld. Als we dat bij alle straten en stoepen in Eindhoven zouden doen, zou dat veel te duur zijn. We hebben daarom keuzes gemaakt.
Begaanbaar
Wat we begaanbaar houden is: doorgaande wegen en fietspaden, openbaar-vervoerroutes, aanrijroutes voor hulpdiensten, grote bedrijfsterreinen en toegangswegen naar maatschappelijke instellingen zoals ziekenhuizen, stations en verzorgingshuizen. Wanneer de politie aangeeft dat er ergens een gevaarlijke situatie is, dan strooien we daar ook. We strooien dus niet in woonstraten, stoepen en voetgangersgebieden.
Nieuw in 2012
De gemeente volgt de ontwikkelingen in de gladheidsbestrijding op de voet. Deze winter testen we daarom nieuwe methodes en materieel uit. Zo bekijken we onder meer wat het effect is van het sproeien van een zoutoplossing, in plaats van het zout te strooien. Dit zou sneller moeten werken en zo is er minder zout nodig. Ook proberen we deze winter biologisch strooizout uit. Dit heeft dezelfde eigenschappen als ‘gewoon’ strooizout, maar wordt duurzaam geproduceerd. Ook testen we een nieuw voertuig uit dat zowel de sneeuw wegschuift, als de straat schoonborstelt. Nu gebeurt dat nog met twee verschillende machines.
Wat kunt u doen?
Ook u kunt helpen de stad in de winter begaanbaar te houden. Veeg of strooi bijvoorbeeld de stoep voor uw huis, appartementencomplex of winkel. Voor het strooien kunt u keukenzout  of wegenzout gebruiken. De gemeente stelt geen strooizout beschikbaar omdat dat te veel tijd en dus geld kost. Het is ook van groot belang dat u uw rijstijl aanpast aan de weers- en wegomstandigheden.
Twitter
U kunt goed en snel op de hoogte blijven van de gladheidbestrijding door de gemeente en strooiacties via Twitter: @bereikbaar040.



BRON

Geen opmerkingen: