Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

25 mei 2013

GEM 17-04-2013 Wet openbaarheid van bestuur


De Wob is de afkorting die wordt gebruikt voor de Wet openbaarheid van bestuur. De Wob regelt uw recht op informatie van de overheid, bijvoorbeeld van de gemeente.
De gemeente verschaft uit eigen beweging allerlei informatie. Als u nog iets anders of iets meer wilt weten, kunt u een verzoek doen tot openbaarmaking van bepaalde overheidsinformatie, het Wob-verzoek.
Wat is een Wob-verzoek?
Het Wob-verzoek moet betrekking hebben op een bestuurlijke aangelegenheid. Dat wil zeggen, het moet gaan over een onderwerp van het beleid van de gemeente, inclusief de voorbereiding of de uitvoering daarvan.
De informatie moet bij de gemeente aanwezig zijn en zijn vastgelegd in documenten. Met “documenten” worden gegevensdragers bedoeld, dus dat kunnen naast papieren stukken ook bijvoorbeeld geluidsbanden zijn of foto’s en films.
Wie kan een Wob-verzoek doen?
Iedereen kan een Wob-verzoek doen.
Hoe moet een Wob-verzoek er uit zien?
U kunt een Wob-verzoek mondeling of schriftelijk doen. U hoeft niet uit te leggen waarom u om de informatie vraagt. In het Wob-verzoek moet zo duidelijk mogelijk het onderwerp staan vermeld waarover u informatie wenst. U hoeft niet per se aan te duiden welke documenten u wilt hebben, maar beschrijf het onderwerp specifiek en concreet. Geef ook uw contactgegevens door.
Aan wie stuurt u een Wob-verzoek?
Het Wob-verzoek richt u aan het bestuursorgaan van de gemeente Eindhoven waar de informatie zich bevindt, meestal zal dat het college van burgemeester en wethouders zijn. Post stuurt u naar ons algemene postadres, bellen kunt u naar ons algemene telefoonnummer en digitaal kunt u het verzoek indienen via het contactformulier.
Mocht de gevraagde informatie bij een ander bestuursorgaan of een andere overheidsinstantie berusten, dan stuurt het college van burgemeester en wethouders uw verzoek zelf door aan dat bestuursorgaan.



Journalist?


Meer informatie
Meer algemene informatie over de Wob vindt u op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken http://www.minbzk.nl.

BRON 

Geen opmerkingen: