Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

8 september 2011

GEM 12-07-2011 Vakantie? Tips tegen woninginbraak

Traditioneel is een schoolvakantie een goede periode voor inbrekers om toe te slaan. Neem maatregelen om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen. Tips daarover zijn te lezen op www.politieeindhoven.nl.

Onder het kopje bij 'Woninginbraken' (bovenin) leest u ook wat u moet doen als er toch is ingebroken. Net als een inbraaktest waarmee u zelf kunt uitvinden hoe veilig uw woning is.

Vakantiekaart

Wilt u dat de politie in Eindhoven weet wie er tijdens uw vakantie op uw huis past? Dan kunt u een Vakantiekaart inleveren. Die kunt u ophalen bij uw eigen politiebureau; het adres en de openingstijden daarvan vindt u op uw politiewebsite.

U kunt die kaart ook downloaden via die site of rechtstreeks via www.stopwoninginbraak.nl. Als er voldoende politiecapaciteit is, controleert de politie uw woning tijdens uw afwezigheid. De agenten laten dan een kaartje achter zodat u weet dat ze zijn geweest. Het inleveren van de Vakantiekaart betekent dus niet dat uw woning permanent door de politie bewaakt wordt. U kunt alleen een Vakantiekaart inleveren als u tenminste zeven aaneengesloten dagen van huis bent. Dat hoeft dus niet alleen in de zomervakantie te zijn.

Wees zelf alert

De politie kan woninginbraken niet voorkomen. Uw hulp is nodig om inbraken tegen te gaan en verdachten aan te houden. Houd uw eigen woonomgeving in de gaten, zeker tijdens de vakantieperiode als veel van uw buren op vakantie zijn en hun woningen leeg staan.

Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112.


Anoniem melden

Regelmatig worden woninginbraken opgelost dankzij meldingen bij Meld Misdaad Anoniem (M.). M. kreeg vorig jaar 205 waardevolle tips over inbrekers, maar dit is vermoedelijk nog maar een fractie van wat mensen nog meer weten en horen. Met anonieme tips kunnen inbrekers worden opgespoord. Lees hoe uw anonimiteit wordt gewaarborgd en wat er met uw tip wordt gedaan opwww.meldmisdaadanoniem.nl


BRON

Geen opmerkingen: