Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

7 september 2014

10 feb 2014 Adviesrapport over de veranderende rollen Bouwbesluittoetsing en Bouwtoezicht gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven kan als koploper worden gezien als het gaat om onderzoek naar de uitvoering van Private Kwaliteitsborging en de nieuwe toekomstige rol van het Bouw- en Woningtoezicht.

In 2013 is een onderzoek uitgevoerd waarin een advies is gegeven aan het gemeentebestuur over de veranderende rollen van Bouwbesluittoetsing en Bouwtoezicht.
Al vooruitlopend op het wettelijk implementeren van Private kwaliteitsborging wil de gemeente Eindhoven het verlenen van, en het toezicht houden op vergunningen anders aanpakken. Het voornaamste doel van het gemeentebestuur is het beperken van de sturende rol van de overheid, en meer ruimte overlaten aan burgers en bedrijven.
De centrale vraag die het bestuur van de gemeente Eindhoven met dit onderzoek beantwoord wilde zien was: Draagt private kwaliteitsborging van de Bouwbesluittoets en het toezicht daarop voldoende bij aan de doelstellingen uit het Raadsprogramma/Collegeakkoord "Werken aan morgen" met als doel:
- Vermindering van de regeldruk en administratieve lasten
- Een efficiënte gemeentelijke organisatie
- Optimale kostendekkendheid en
- Verbeterde dienstverlening
In het rapport zijn de diverse aspecten waar het gemeentelijk Bouw- en Woningtoezicht mee te maken gaat krijgen om te komen tot een stelsel van private kwaliteitsborging beschreven. Het is dan ook  een document waar ook alle andere gemeenten hun voordeel mee kunnen doen. Met name het onderdeel dat de financiering van het Bouw- en Woningtoezicht beschrijft laat zien dat ook na de komst van de private kwaliteitsboring er nog veel taken bij de gemeente blijven, en dat deze in ieder geval niet kunnen blijven worden gefinancierd volgens de huidige legessystematiek. Daarnaast laat het rapport zien dat de echte winst op het gebied van vermindering regeldruk en administratieve lasten en het verbeteren van de dienstverlening niet zitten in het overdragen van de Bouwbesluittoets naar de markt, maar meer in het verbeteren van de interne processen op de achterblijvende taken.
Het rapport kunt u hier downloaden.

Geen opmerkingen: