Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

21 maart 2011

Velomove bij Kleine Berg/ Willemstraat

Deze video komt van de website van de gemeente van 22-11-2010

VERDER in de krant:

Spoedoverleg over fietsbakken

De campagne die de gemeente Eindhoven is gestart om het gebruik van de Velomove-fietsklemmen te bevorderen, is vooralsnog opgeschort.

Ingehuurde studenten die bij de verschillende fietsbakken her en der in de stad uitleg moesten geven over het gebruik van de klemmen, noteerden vooral haperingen en mankementen van het systeem. De gemeente betaalde onlangs 4 ton euro voor de fietsstal-bakken, die met behulp van de stadspas (die alle Eindhovenaren hebben) gebruikt kunnen worden. De afgelopen maanden vertoonde het systeem al vaker storingen. Die werden door wethouder Joost Helms (VVD, mobiliteit) eerder nog afgedaan als kinderziektes.
Maar nu heeft de wethouder een spoedoverleg bij elkaar geroepen. Vrijdag overleggen gemeente en leverancier over hoe het nu verder moet. Helms hoopt dat het systeem nog te verbeteren valt. Als dat niet zo is, en als de leverancier daar volgens het contract aansprakelijk voor te stellen is, zal de gemeente dat doen. Helms: "Dit is echt een tegenvaller. Ik báál hier verschrikkelijk van." © Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.

Helms stelt Velomove ultimatum

Velomove, de bedenker en leverancier van het omstreden Eindhovense fietsstal-systeem, krijgt 'enkele weken' om de storingen in de apparatuur te verhelpen. Als de problemen daarna nog niet opgelost zijn, zal de gemeente het contract ontbinden en het al betaalde geld (ruim 4 ton) terugvragen. Dat zegt wethouder Joost Helms (VVD, mobiliteit). Hij heeft vrijdag spoedoverleg gevoerd met vertegenwoordigers van Velomove. Dat gebeurde nadat eerder deze week tijdens een promotiecampagne voor de fietsklemmen bleek dat de fietsbakken vaak niet werken. Een mevrouw moest zelfs met de bus naar huis, omdat niemand haar fiets meer uit de bak kreeg. © Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.