Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

6 april 2012

KN 14-03-2012 Eindhoven krijgt P+R naar stadscentrum

De gemeente Eindhoven is gestart met de aanleg van P+R Meerhoven. Vanaf komende zomer kunnen automobilisten daar hun auto parkeren en overstappen op de bus richting het stadscentrum. Dat kost € 3,- per dag per auto. De busrit kost € 0,50 per persoon voor een retourrit.

P+R Meerhoven bevindt zich ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan (afrit 31 Veldhoven) en krijgt een ingang via de Sliffertsestraat. P+R Meerhoven telt straks 231 parkeerplaatsen, 12 mindervalidenparkeerplaatsen en 18 touringcarplaatsen. Twee parkeerplaatsen zijn uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Om de vijf à tien minuten rijden er bussen naar hartje centrum.



Wethouder Helms onthulde het bouwbord

Woensdag onthulde wethouder Joost Helms (mobiliteit, verkeer en vervoer) het bouwbord. Hij gaf hiermee het officiële startsein voor de aanleg van de nieuwe parkeervoorziening. De werkzaamheden vinden plaats tot en met eind juni. Er worden geen wegen afgesloten, de werkzaamheden hebben geen nadelige gevolgen voor de omgeving. “Fast forward op de ring en slow motion binnen de ring”, vertelde Helms. “Met een schonere lucht, meer groen, betere bereikbaarheid en meer veiligheid als positieve gevolgen. Om snel resultaat te behalen is door het college een Quick Win-programma vastgesteld, dat de komende drie jaar zal worden uitgevoerd. P+R Meerhoven is daar een onderdeel van.”

BRON

14-03-2012 Eindhoven deelt ruimtelijke gegevens met ArcGIS

Gemeente Eindhoven heeft voor het realiseren van een gemeentelijk Geo-Fundament en de vernieuwing van het webGIS GeoGids een contract ondertekend met leverancier van geografische informatiesystemen Esri Nederland. Met het nieuwe GeoFundament en GeoGids kan iedereen vanuit dezelfde tool, dezelfde ruimtelijke gegevens zien.
GeoGids wordt al zo’n tien jaar door meer dan achthonderd medewerkers van de gemeente Eindhoven gebruikt die ruimtelijke informatie nodig hebben. Informatie die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de inrichting en het beheer van de openbare ruimte, het verlenen van vergunningen en het opstellen van bestemmingsplannen. Daarnaast worden deze gegevens in de samenwerking met gemeentelijke partners gebruikt en om met bewoners te communiceren. Dat kan alleen als er door iedereen gewerkt wordt met dezelfde gegevens.

GeoFundament en GeoGids

Door het creëren van één GIS-infrastructuur zorgt Esri Nederland ervoor dat de gemeente voortaan makkelijker informatie kan delen. Met het ArcGIS-platform is het mogelijk gegevens en informatie te beheren, integreren, analyseren en tevens te visualiseren voor iedereen.
Om vanuit diezelfde gegevens te kunnen werken, is een eenduidig gemeentelijk gegevensfundament nodig. Ook moeten die gegevens op een gemakkelijke manier gevonden kunnen worden. Voor dat gegevensfundament zorgt het GeoFundament, de tool om de gegevens toegankelijk te maken is GeoGids.
Met het GeoFundament en de GeoGids speelt de gemeente Eindhoven in op de ontwikkelingen die op hen afkomt. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke basisregistraties, verwachtingen van inwoners om met de gemeente te communiceren via online kaarten, smartphones en tablets (zoals via de BuitenBeter-app) en de behoefte aan ‘open', vrij toegankelijke data.



BRON

ED 27-03-2012 Koninginnedag door op ingeslagen weg

De viering van Koninginnedag in Eindhoven zal op grotendeels dezelfde manier plaatsvinden als de voorgaande editie.

Ook voor dit jaar verwacht de organisatie ongeveer 120.000 feestgangers. Eindhoven is daarmee na Amsterdam de feestlocatie met het grootste aantal bezoekers.

Streng
Het beleid blijft dit jaar vriendelijk doch streng, aldus de gemeente in een raadsinformatiebrief over het evenement. Omdat de stad niet heel veel bezoekers meer kan herbergen is de gemeente terughoudend in het oproepen om Eindhoven te bezoeken. Ook dit jaar stelt de gemeente weer een verbod in op blik en glas.

Op het gebied van massabeheersing gaat de gemeente opnieuw kijken naar nieuwe methodes om bezoekersstromen te beheersen. Ook worden de activiteiten nog verder verspreidt over de stad. Zo wordt de vrijmarkt naar de Mathildelaan verplaatst en komen er activiteiten bij de Van Doorne Kiosk in het Stadswandelpark.


Hulpverlening en voorzieningen
Evenementenlocaties De Wal en de Vestdijk keren niet terug in het programma omdat deze straten belangrijke doorgangen voor hulpverleners zijn. Ook op het 18 Septemberplein zijn geen activiteiten. Dit plein wordt ingericht als overloopterrein met voorzieningen zoals eten, drinken en toiletten.


BRON

ED 12-03-2012 Corporaties plaatsen 200 arbeidsmigranten

De Eindhovense woningcorporaties nemen zich samen met de gemeente voor om in 2012 tweehonderd zogenoemde MOE-landers te huisvesten.

    Het gaat om tijdelijke plaatsen voor arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. De arbeidsmigranten zijn in Eindhoven nog grotendeels op huisjesmelkers aangewezen. Sommige migranten zorgen volgens de corporaties voor overlast in de diverse buurten.

    De voornemens zijn opgenomen in het pakket prestatie-afspraken dat de vijf corporaties (Domein, Trudo, Woonbedrijf, Wooninc. en Vitalis) jaarlijks met elkaar afsluiten.

    Daarin is ook afgesproken dat er komend jaar tien miljoen euro wordt uitgetrokken voor duurzaamheidsprojecten. De corporaties willen zelf gaan meeprofiteren van de besparingen van hun duurzaamheidsinvesteringen.

    Ook op sociaal gebied bundelen de verhuurders hun krachten. Zo worden honderd werkervaringsplekken gecreëerd voor mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan.


    BRON

    ED 31-05-2011 Pleidooi voor kamerverhuur-keurmerk

    Volgens Torunoglu zijn het de goedwillende verhuurmakelaars zelf die om zo'n keurmerk vragen. Archieffoto ANP

    EINDHOVEN - Er moet in Eindhoven een keurmerk voor kamerverhuurders komen. Zodat huurders kunnen weten of ze met een nette verhuurder te doen hebben. De Eindhovense PvdA gaat dinsdagavond in de vergadering van de gemeenteraad een motie met deze strekking indienen.

    Onder leiding van PvdA-raadslid Yasin Torunoglu heeft een werkgroep van raadsleden onlangs onderzocht hoe het in de stad is gesteld met de overlast die veroorzaakt wordt vanuit per kamer verhuurde panden.

    Daarbij is onder meer gebleken dat veel huisjesmelkers verhuurmakelaars inschakelen en dat er onder die verhuurmakelaars zijn die absoluut geen rekening houden met de buurt. Die zijn er alleen maar op uit om zoveel mogelijk huur uit een woning te trekken. En dat gebeurt vaak door zoveel mogelijk Oost-Europese flexwerkers in een woning te proppen.

    Volgens Torunoglu zijn het de goedwillende verhuurmakelaars zelf die om zo'n keurmerk vragen. Zij willen dat het kaf van het koren gescheiden wordt.

    De PvdA wil die wens honoreren. Vooral ook omdat dit een goede service is naar de huurders.

    De vergadering van de gemeenteraad is dinsdagavond om 20.30 uur in het stadhuis.


    BRON

    ED 26-03-2011 Huisjesmelkers grijpen de macht in Eindhoven

    Huisjesmelkers en malafide verhuurders krijgen in Eindhoven steeds meer panden in handen. Het rapport 'Woningsplitsing en kamerbewoning in Eindhoven', is er duidelijk over: de situatie op de Eindhovense woningmarkt voor mensen die tijdelijk willen huren, is belabberd.

      De middelen die de gemeente heeft om in te grijpen zijn ontoereikend. Bovendien is het gemeentebeleid hierin onduidelijk en veel te versnipperd.

      Gevolg: huisjesmelkers en malafide verhuurders grijpen hun kans. Er zijn immers door de economische crisis genoeg huizen voor niet al te veel geld te koop. Vervolgens proppen ze die huizen vol oost-Europeanen die hier komen werken. Oost-Europese arbeidsmigranten moeten wel kamers in die panden huren omdat er geen goede, betaalbare alternatieven zijn.

      Gevolg daarvan: mopperende buurtbewoners die de samenstelling van hun wijk zien veranderen en overlast ervaren. En huurders die relatief veel geld betalen voor heel weinig woongenot.

      Dinsdagavond is het rapport 'Woningsplitsing en kamerbewoning in Eindhoven' aangeboden aan de gemeenteraad. Die gaat er volgende maand over praten.


      BRON

      ED 03-11-2011 Veel bezwaren door regels kamerhuur

      De regels omtrent kamerverhuur en woningsplitsing in Eindhoven blijven de gemoederen bezighouden. Bij de gemeente kwamen dit jaar tot en met 1 september in totaal 143 aanvragen voor een omzettingsvergunning binnen.

      Zo'n vergunning is nodig om in een pand kamers te mogen verhuren. Van deze omzettingsvergunningen zijn er 47 verleend, 35 geweigerd, 1 ingetrokken, 12 niet-ontvankelijk verklaard en 1 niet vergunningplichtig. 47 aanvragen zijn nog in behandeling.

      Bij de bezwarencommissie zijn dit jaar 253 bezwaren ingediend, waarvan 83 tegen een geweigerde vergunning. Deze bezwaren komen meestal van huiseigenaren. Aan de andere kant zijn het vooral buurtbewoners die bezwaar maken tegen vergunningen die wél verleend zijn. Tegen een verleende vergunning kwamen 137 bezwaren binnen, vaak ingediend door meerdere bewoners per bezwaar.
      © Eindhovens Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.


      BRON

      ED 13-02-2012 Fiers: 'Woningsplitsing niet verbieden'

      Het splitsen van woningen moet niet standaard onmogelijk worden gemaakt in een bestemmingsplan. Dat vindt de Eindhovense wethouder Mary Fiers (PvdA, wonen).

        Volgens Fiers is het onwenselijk om woningsplitsing standaard niet toe te staan omdat de vraag naar kleine, goedkope appartementen nog steeds groot is.

        Wethouder Fiers verwacht dat de vraag naar dit soort woningen alleen maar verder zal toenemen omdat er steeds minder gezinnen en steeds meer alleenstaanden zijn.


        BRON

        ED 01-02-2012 Eigen stoepje schoonvegen

        Vijfhonderd sneeuwscheppen worden woensdag aan de ondernemers in de binnenstad en De Bergen uitgedeeld. Hen wordt verzocht daarmee hun stoep sneeuwvrij te houden.

        "Ieder jaar weer wordt er geklaagd over gladheid in het winkelgebied. Daar willen we van af", vertelt voorman Bart Meijer van de Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven (SDBE). "Met deze actie hopen we dat ondernemers zich verantwoordelijk gaan voelen voor de eigen stoep en dat iedereen daarvan uiteindelijk gaat profiteren."

        Ondernemers wordt gevraagd sneeuw 'op randen te leggen van het schoongemaakte gedeelte van de straat'. De gemeente zorgt ervoor dat het middelste gedeelte van de straat sneeuwvrij blijft.

        Met de actie is 1.800 euro gemoeid. De gemeente en de Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum (SOEC) dragen bij. Ook Ergon verleent medewerking. Het initiatief van de actie ligt bij de SDBE.



        BRON

        Officiële publicaties 14 maart 2012

        Ingekomen aanvragen evenementenvergunning


        Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

        12/0639, De Bergen (Kleine Berg en Bergstraat), vergunning voor het houden van activiteiten rondom Koninginnedag 2012, 29-02-2012


        De ingekomen aanvragen evenementenvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

        Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.


        BRON

        Officiële publicaties 29 februari 2012

        Openbare Vergaderingen

        De gemeenteraad heeft een aantal raadscommissies. Zij doen voorwerk voor de gemeenteraad. In de commissievergaderingen worden onderwerpen besproken die in de raadsvergadering aan de orde zullen komen.

        De commissie Ruimte en Vastgoed (RV) vergadert op dinsdag 6 maart 2012, aanvang 20.15 tot 23.00 uur in het Stadhuis (raadzaal / commissiekamer), Stadhuisplein 1 te Eindhoven.
        Op de agenda staat onder andere:
        • Functiemix bestemmingsplan De Bergen.

        De volledige (concept)agenda en de vergaderstukken zijn vanaf 24 februari 2012 (na 16.00 uur) in te zien op het Inwonersplein en in het Raadsinformatiesysteem. Voor adressen en openingstijden zie colofon. Voor de definitieve agenda’s en het doorgaan van vergaderingen raadpleeg de website of neem contact op met de griffie, tel. 238 25 43.
        Spreekrecht
        U kunt in de commissievergadering vijf minuten het woord voeren over een onderwerp dat op de agenda staat. Wilt u van het spreekrecht gebruik maken, meldt dat dan tenminste 3 maal 24 uur vóór het begin van de vergadering bij de commissiesecretarissen, de heer M. Honing, tel. 238 24 88, m.honing@eindhoven.nl en mevrouw I. van Dijk, tel. 238 24 07, i.van.dijk@eindhoven.nl


        BRON

        GEM 30-03-2012 Beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht vastgesteld

        Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Deze wet integreert een 25-tal vergunningen en ontheffingen in één vergunning. De ontheffingsmogelijkheden op grond van de Wet ruimtelijke ordening zijn ook overgeheveld naar de Wabo. De beleidsregels ontheffingen aan-, uit- en bijgebouwen bij woningen zijn aangepast aan dit nieuwe wettelijke regime.

        In deze beleidsregels wordt de mogelijkheid tot het verlenen van mantelzorg en invalidenhuisvesting ongewijzigd overgenomen. Daarnaast zijn er nog een aantal bepalingen toegevoegd.

        Vaststelling en inwerkingtreding

        Op 7 februari 2012 zijn de beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Deze regels zijn in werking getreden met ingang van 14 maart 2012.

        Downloaden documenten

        Beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht

        Kaart bebouwde kom


        BRON

        GEM 27-03-2012 - Presentatie klankbordgroepbijeenkomsten maart 2012

        Agenda

        • 19.00 Opening en welkom: Marianne Willemsen 
• 19.05 Schets activiteiten / conclusies afgelopen periode: Jan Willem Hommes 
• 19.15 Nadere toelichting: wethouder Joost Helms 
• 19.30 Kansen voor en visie op de stad: Herman Kerkdijk 
• 20.00 Vragen en discussie: o.l.v. Marianne Willemsen 
• 20.25 Vervolg en planning: Jan Willem Hommes 
• 20.30 Afsluiting: Marianne Willemsen

        Activiteiten afgelopen periode

        • Klankbordgroep en Bewonersvertegenwoordiging november 2011 
• Openbaar debat Architectuur Centrum Eindhoven december 2011 
• Verkeers- en milieuberekeningen december 2011 
• Expertworkshop integrale beoordeling scenario’s december 2011 
• Werksessie wethouder Joost Helms december 2011 
• Uitwerking ruimtelijk kader en kansen voor de stad december 2011 – januari 2012 
• Interne workshop radialen februari 2012 
• Presentatie en discussie College BenW februari 2012

        Resultaten uit overleg

        Overleg Klankbordgroep, Bewonersvertegenwoordiging, ACE debat: 3 scenario’s

        - Klankbordgroep, Bewonersvertegenwoordiging: 
• oplossingsrichtingen bespreekbaar, 
• spanningsveld veranderen bereikbaarheid – leefbaarheid woongebieden

        - ACE debat: 
• Wat voor stad wil je zijn? 
• Maak de gewenste keuze logisch en aantrekkelijk 
• Zoek de toegevoegde kwaliteit

        Internetpanel eindhoven.nl: 
- Belangrijke te benutten kansen: meer ruimte voor groen, ov en fiets; betere oversteek Binnenring 
- Vooral verbeteren: bereikbaarheid P, verkeersveiligheid woongebieden, duidelijke routes autoverkeer 
- Meeste kansen bij inzet van principes Circuleren en Knippen; meeste nadelen bij Knijpen

        Voorlopige conclusies

        • Alle scenario’s lossen luchtkwaliteitsknelpunten op; circuleren - knippen grootste winst 
• Alle scenario’s verschuiving verkeersroutes naar de Ring, wijziging interne routes 
• Economische bereikbaarheid P blijft in alle scenario’s gewaarborgd 
• Principes van Circuleren en Knippen dragen meeste bij aan ruimtelijke potenties (stedelijke ontwikkeling, cultuurhistorie, openbare ruimte, groen, water) 
• Principe van Knijpen: alleen Knijpen onvoldoende bijdrage, geen duurzame oplossing 
• Voorkeur voor oplossingrichting met accenten op Circuleren en Knippen 
=> Voor verdere uitwerking en afweging: kansen voor de stad leidend

        Wethouder Joost Helms

        • Hoofddoelen en ambities Strategische MobiliteitsAgenda 
• Betekenis en kansen voor de stad 
• Noodzaak tot het maken van keuzes 
• Voorlopige conclusies

        Wat gaan we de komende tijd doen

        Fase II, ontwikkeling voorkeursrichting binnen de Ring (maart-juni ’12):

        • Concrete uitwerking oplossingsrichtingen gebiedsgericht binnen de Ring 
• Relevante doorvertaling buiten de Ring 
• Ruimtelijke uitwerking / beoordeling mogelijke oplossingen 
• Gedetailleerde effectenanalyse: o.a. verkeers- en milieuberekeningen 
• Stakeholder gesprekken 
• Resultaten bespreken met Klankbordgroep en Bewonersvertegenwoordiging (juni ’12) 
• Discussie presentatie college BenW (juni ’12) 
• Besluitvorming BenW (augustus ’12) 
• Advies raadscommissie (september ’12)

        Fase III, ontwerp Strategische MobiliteitsAgenda (september - december ’12):

        • Uitwerking voorkeursrichting binnen de Ring 
• Integrale uitwerking naar deelthema’s (parkeren, schoon vervoer, verkeersveiligheid, dvm, etc.) 
• Stadsbrede doorvertaling 
• Ontwerp uitvoeringsprogramma 2012-2015; 2015 – 2020/2025 
• Bespreken met Klankbordgroep en Bewonersvertegenwoordiging 
• Stakeholder gesprekken 
• Besluit college BenW 
• Advies raadscommissie (vrijgeven voor inspraak)

        Fase IV, inspraak (januari - april ’13)

        Besluitvorming Raad (medio ’13)


        BRON

        GEM 23-03-2012 Programma Koninginnedag 2012

        Op maandag 30 april kleurt de stad weer oranje. Koninginnedag in Eindhoven is een begrip: een feest voor jong en oud, danceliefhebbers en vrijmarktsnuffelaars, popmuziek en kinderspelen, kortom voor iedereen. Daarom zetten we in Eindhoven ook dit jaar weer een gevarieerd programma neer in de binnenstad, Strijp S en in de wijken.

        Ten opzicht van 2011 zijn er een enkele wijzigingen. De vrijmarkt op de Willemstraat wordt verplaatst naar de Mathildelaan, tussen de Glaslaan en de Vonderweg. Op die manier is de drukbezochte markt een leuke verbinding tussen de activiteiten in de stad en Strijp S, zeker nu het aangekleed wordt met een muziekpodium. Op het Wilhelminaplein blijft een kleine vrijmarkt voor bewoners van de Bergen. Verder komen de evenementen op de Vestdijk en De Wal te vervallen. Op die manier blijft de binnenstad voor hulpdiensten goed bereikbaar.

        Veilig feest

        Een gezellig oranjefeestje is belangrijk, maar ook een veilig feest. Glas en blik meenemen naar de binnenstad is dus niet toegestaan en illegale verkoop van drank blijft verboden. Plassen hoeft niet in de bosjes, want de gemeente zet op veel plekken weer toiletunits neer.

        Meer informatie over het programma vindt u op www.oranjedegekste.nl.


        BRON

        GEM jan 2012 WOZ & taxatieverslag

        De WOZ-waarde van woningen en bedrijfspanden is voor het jaar 2012 opnieuw vastgesteld. De wet Waardering Onroerendezaken (WOZ) schrijft voor hoe dat moet en garandeert een objectieve zorgvuldige waardebepaling. De WOZ-waarde wordt vastgelegd in het taxatieverslag.

        Informatie over uw eigen pand kunt u eventueel online bekijken.

        Waarvoor dient de WOZ-waarde?

        De WOZ-waarde wordt gebruikt door:

        de gemeente, voor het berekenen van de aanslag onroerende-zaakbelastingen (OZB);

        de belastingdienst, voor onder andere het bepalen van het eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting;

        het waterschap, voor het berekenen van de waterschapsheffing.

        Vaste waardepeildatum

        De WOZ-waarde van een pand is bepaald op een vaste datum. Deze datum ligt vast in de Wet WOZ. Voor 2012 is dat 1 januari 2011. De WOZ-waarde voor 2012 is dus de waarde van een pand zoals die was op 1 januari 2011.

        De waarde van een woning bij verkoop

        De gemeente stelt vast welke prijs voor een pand zou zijn betaald als het rondom 1 januari 2011 zou zijn verkocht. Er mag geen rekening worden gehouden met bijvoorbeeld verhuur of erfpacht. De waarde wordt vastgesteld alsof het pand niet verhuurd is en de grond in eigendom is.

        Om te kunnen bepalen wat de waarde van het pand zou zijn bij verkoop, wordt het pand vergeleken met panden die écht zijn verkocht. De WOZ-waarde is afgeleid van de verkoopwaarde en is niet hoger of lager dan de waarde op de huizenmarkt. De gemeente heeft geen invloed op de verkopen want deze ontstaan door vraag en aanbod. De waarde is dus reëel: niet te hoog, niet te laag

        Hoe te vergelijken?

        Bij het vergelijken van een pand met andere panden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de buurt en de kenmerken van dat pand. Zoals soort, ligging en bouwjaar. Ook van andere panden is die informatie bekend. Panden met dezelfde kenmerken worden op die manier met elkaar vergeleken. In een groep van vergelijkbare panden is meestal wel een pand dat rond 1 januari 2011 is verkocht. De verkoopwaarde voor dit pand is de basis voor de WOZ-waarde van andere, soortgelijke panden.

        WOZ-beschikking

        Inwoners en ondernemers die onroerende zaken in de gemeente Eindhoven hebben en alle ondernemers die gebruiker zijn van een onroerende zaak ontvangen een WOZ-beschikking. Heeft u geen WOZ-beschikking ontvangen, dan kunt u deze online aanvragen.

        Extra informatie over de WOZ

        Meer informatie en veelgestelde vragen over WOZ kunt u vinden op de website van de Waarderingskamer en van WOZ-Informatiepunt.


        BRON

        GEM 24-01-2012 Veranderend straatbeeld door expats

        'De tijd dat de Eindhovense binnenstad gedomineerd werd door een Brabantse tongval, ligt al lang achter ons”, vertelt Ted Dekker. “Je hoort hoe langer hoe meer vreemde talen. De regio Eindhoven heeft de laatste jaren grote zuigkracht op de mondiale arbeidsmarkt en dat vertaalt zich een veranderd straatbeeld.”

        De veranderingen vallen Dekker vanuit verschillende standpunten op. “Ik werk als freelancer bij de VVV en merk dat door de groei van Eindhoven Airport de toeristenstroom langzaam maar zeker toeneemt. Je ziet dat terug in de hotelsector. Hotels breiden uit en bij Eindhoven Airport zijn plannen voor een nieuw hotel.”

        Expats

        De meeste veranderingen vallen Dekker op bij het begeleiden van expats. Expats zijn buitenlandse werknemers met een andere culturele achtergrond. “De regio Eindhoven heeft een enorme behoefte aan kenniswerkers. Er komen de laatste jaren, naast de traditionele Europese landen en de Verenigde Staten, veel werknemers uit Azië. Ik begeleid onder andere Taiwanezen, Zuid-Koreanen en Chinezen die met een werkgunning in de regio Eindhoven aan de slag gaan. Velen van hen nemen hun gezin mee. En dat zie je terug in bijvoorbeeld de Internationale school die echt uit zijn voegen groeit. Maar ook Fontys Hogescholen is internationaal gericht. Elke studiejaar schrijven zich grote aantallen Chinezen in. Van nature hebben de Technische Universiteit en de High Tech Campus al een internationaal gezicht. Maar vergeet ook niet organisaties zoals IND en de GGD die zich bezig houden met buitenlandse werknemers.

        Groente

        Voordeel van de toenemende groei van de expats hebben ook de versmarkten. “Het valt altijd op dat expats vrij snel vragen waar ze verse groente en fruit kunnen kopen. Buitenlanders kopen gemiddeld meer verse waren op een markt dan Nederlanders. Niet zo verwonderlijk dus dat de biologische markt op het Wilhelminaplein bij expats zo in trek is!”


        BRON

        GEM 05-01-2012 Stadspas oneindig geldig

        Op de stadspas van de gemeente Eindhoven staat een geldigheidsdatum vermeld (‘geldig t/m 31-12-2011’ of 'geldig t/m 31-12-2014'). Deze data komen te vervallen. Dit betekent dat de stadspas ook geldig is na de geldigheidsdatum die vermeld staat. Het is dus niet nodig een nieuwe pas aan te vragen.

        Voor inwoners van Eindhoven

        De stadspas is een belangrijke en handige pas voor alle inwoners van Eindhoven. Nieuwe inwoners en pasgeboren kinderen ontvangen de stadspas binnen vijf werkdagen na inschrijving of geboorteaangifte thuis. De stadspaskunt u gewoon blijven gebruiken voor:

        1. toegang tot de milieustraat;

        2. toegang tot ondergrondse afvalcontainers in de straat;

        3. als abonnementspas voor zwembaden (Ir. Ottenbad en Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep) en de ijsbaan (IJssportcentrum);

        4. als OV-pas voor toegang tot openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar (maximaal 4 kinderen onder begeleiding van één volwassene) en mensen van 65 jaar en ouder;

        5. als pasje voor de fietskluis;

        6. als parkeerpas in Woensel;

        7. als bibliotheekkaart.

        De stadspas is geen legitimatiebewijs. Bij beschadiging of verlies kan een nieuwe pas aangevraagd worden via het Digitaal Loket ( http://www.eindhoven.nl/producten/Stadspas-24.htm ) op www.eindhoven.nl. De gemeente registreert het verlies of de diefstal. Men hoeft hiervoor dus geen aangifte te doen of dit te melden bij de politie.

        Kijk voor meer informatie over de stadpas op www.eindhoven.nl/stadspas

        GEM 31-12-2011 Parkeertarieven 2012 (straatparkeren en parkeergarages)

        Met ingang van 1 januari 2012 gelden binnen Eindhoven de volgende parkeertarieven:

        Straatparkeren

        In het centrumgebied geldt een tarief van € 2,20 per uur, met een mobiliteitstoeslag van € 0,20 per parkeertransactie.

        Op de parkeerterreinen Keizersgracht geldt een tarief van € 3,- per uur, met een mobiliteitstoeslag van € 0,20 per parkeertransactie. Bij de parkeerautomaat betaalt u € 0,70 voor de eerste 10 minuten (€ 0,50 voor 10 minuten standaardtarief + € 0,20 mobiliteitstoeslag) en daarna € 0,50 per 10 minuten.

        Buiten het centrumgebied, maar binnen de ring geldt een tarief van € 1,20 per uur met een mobiliteitstoeslag van € 0,20 per parkeertransactie. Buiten het centrumgebied én buiten de ring geldt een tarief van € 1,20 per uur.

        U kunt betalen met muntgeld of chipknip.

        Langparkeren

        Op parkeerterreinen die bestemd zijn voor langparkeren geldt een maximum dagtarief. Afhankelijk van de ligging van het terrein wordt het dagtarief € 6,50 of € 3,50. Voor het gebied binnen de ring komt hier een mobiliteitstoeslag van € 0,20 bij. Hier wordt het dagtarief dus € 6,70 of € 3,70.

        U kunt betalen met muntgeld of chipknip.

        Parkeergarages

        Voor de openbare parkeergarages geldt het volgende tarief:

        € 1,00 per 27 minuten

        Het maximale dagtarief bedraagt € 14,00


        BRON

        GEM 15-12-2011 Koopzondagen Eindhoven 2012

        BRON: http://www.eindhoven.nl/nieuws/actueel/nieuw-op-de-site/Koopzondagen-Eindhoven-2012.htm

        Publicatiedatum: 15-12-2011

        Koopzondagen 2012 per stadsdeel

        Afhankelijk van de besluitvorming van het raadsvoorstel 'Koopzondagen' kan een besluit over de verdeling van de genoemde 12 koopzondagen in een later stadium mogelijk worden aangepast.

        Stadsdeel

        jan

        feb

        mrt

        apr

        mei

        jun

        Centrum

        -

        5

        4

        1

        6

        3

        Stadsdeel

        jul

        aug

        sept

        okt

        nov

        dec

        Centrum

        1

        5

        2

        7

        4

        2, 16, 23, 30

        Meer informatie

        Meer informatie over openingstijden, koopavonden en koopzondagen op www.vvveindhoven.nl.

        Overzicht feestdagen 2012


        BRON