Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

2 juli 2011

01 juli 2011 Citydynamiek wordt citymarktingorganisatie

De nieuwe citymarketingorganisatie wordt een doorontwikkeling van de huidige stichting Citydynamiek. Om de transitie van Citydynamiek en de overdracht van onder andere de Eindhovense VVV-taken naar de nieuwe citymarketingorganisatie veilig te stellen, komt er een tijdelijk bestuur. Dit tijdelijke bestuur vormt de overbrugging richting het nieuwe organisatiemodel voor de citymarketing van Eindhoven.

Per 1 juli bestaat dit interim-bestuur uit Jo van Ham (TU/e) en Nienke Meijer (Fontys). De komende maanden worden zij versterkt met representanten uit de sectoren kennis, technologie & innovatie en design.

De kwartiermaker Citymarketing, Wil van Bussel, is in een afrondende fase. De komende weken bespreekt het college zijn rapportage. Wanneer de rapportage definitief door het college is goedgekeurd, zullen de gemeenteraad, partners in de stad en media over de inhoud worden geïnformeerd.

Successen Citydynamiek

De Stichting Citydynamiek behaalde afgelopen jaren veel successen voor de stad. Er is hard gewerkt om de stad als innovatieve en dynamische stad op de kaart te zetten. Door Citydynamiek is via gerichte programma’s een sterke impuls gegeven aan de samenwerking in de stad; is er een forse groei in financiele middelen beschikbaar gekomen en zijn initiatieven van derden ondersteund.

Daarnaast is met het ontplooien van initiatieven als Park Hilaria, Eindhoven winterstad, Serieus Request en het succes van GLOW de stad Eindhoven écht op de kaart zet. Deze ingezette lijn van CityDynamiek zal ook worden voortgezet en utigebouwd.

Het college van burgemeester en wethouders dankt het bestuur van Stichting Citydynamiek voor de grote bijdrage die zij heeft geleverd aan dit succes.

BRON


Bestuur Citydynamiek maakt plaats


Het bestuur van Stichting Citydynamiek treedt per vrijdag 1 juli af om plaats te maken voor de nieuwe citymarketingorganisatie. De nieuwe organisatie wordt een moderne variant van Citydynamiek.
In eerste instantie zal een tijdelijk bestuur de zaken waarnemen. Dit om de overgang tussen de twee organisaties soepel te laten verlopen. Onder andere VVV-taken moeten in de nieuwe organisatie worden ondergebracht.

Op termijn moet onder leiding van kwartiermaker Citymarketing, Wil van Bussel, het definitieve bestuur worden samengesteld. De door hem gemaakte rapportage wordt de komende weken door het college van B en W besproken.
© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.

Dag Citydynamiek

Het bestuur van Stichting Citydynamiek Eindhoven treedt per 1 juli af om plaats te maken voor de nieuwe citymarktingorganisatie...

De nieuwe citymarketingorganisatie wordt een doorontwikkeling van de huidige stichting Citydynamiek. Om de transitie van Citydynamiek en de overdracht van onder andere de Eindhovense VVV-taken naar de nieuwe citymarketingorganisatie veilig te stellen, komt er een tijdelijk bestuur.

Overbrugging

Dit tijdelijke bestuur vormt de overbrugging richting het nieuwe organisatiemodel voor de citymarketing van Eindhoven. Per 1 juli bestaat dit interim-bestuur uit Jo van Ham (TU/e) en Nienke Meijer (Fontys). De komende maanden worden zij versterkt met representanten uit de sectoren kennis, technologie & innovatie en design.

Rapportage

De kwartiermaker Citymarketing, Wil van Bussel, is in een afrondende fase. De komende weken bespreekt het college zijn rapportage. Wanneer de rapportage definitief door het college is goedgekeurd, zullen de gemeenteraad, partners in de stad en media over de inhoud worden geïnformeerd.

Successen Citydynamiek

De Stichting Citydynamiek behaalde afgelopen jaren veel successen voor de stad. Er is hard gewerkt om de stad als innovatieve en dynamische stad op de kaart te zetten. Door Citydynamiek is via gerichte programma’s een sterke impuls gegeven aan de samenwerking in de stad. Ook is door Citydynamiek een forse groei in financiele middelen beschikbaar gekomen en zijn initiatieven van derden ondersteund. Daarnaast is met het ontplooien van initiatieven als Park Hilaria, Eindhoven winterstad, Serieus Request en het succes van GLOW de stad Eindhoven écht op de kaart zet. Deze ingezette lijn van CityDynamiek zal ook worden voortgezet en utigebouwd.


Tijdelijk bestuur vangt taken VVV en CityDynamiek op

Om een nieuwe organisatie samen te kunnen stellen voor de Eindhovense citymarketing, is er vanaf vrijdag een tijdelijk bestuur actief om de taken van de VVV en de huidige stichting CityDynamiek zolang voort te zetten.

Het interim-bestuur bestaat uit Jo van Ham (lid van de Raad van Bestuur van de TU/e) en Nienke Meyer (college van bestuur Fontys). In de loop van de komende maanden krijgen zij versterking vanuit verschillende sectoren (kennis, technologie en innovatie en design). Op deze manier moet de vernieuwing van CityDynamiek en de overdracht van de VVV-taken goed geregeld kunnen worden.

Een rapportage van kwartiermaker wil van Bussel van City Marketing is bijna af en wordt door het Eindhovense college besproken in de komende weken. Als de rapportage wordt goedgekeurd, maakt het college de informatie publiek.

BRON

29 juni 2011

GEM 29 juni 2011 Samenspraak toekomstige richtlijnen inrichting openbare ruimte

De gemeente Eindhoven vraagt inwoners en gebruikers van de stad deel te nemen aan de digitale enquête Openbare Ruimte op www.eindhoven.nl/enquete. De uitkomsten van de digitale enquête en die van de bijeenkomsten met professionals en semi-professionele later dit jaar, vormen de basis voor het nieuw op te stellen Handboek Openbare Ruimte (deel 2). Dit handboek is de leidraad voor toekomstige aanleg of herinrichting van zaken als wegen, straten, pleinen en parken in Eindhoven.

www.eindhoven.nl/enquete

De kwaliteit van de openbare ruimte heeft veel invloed op hoe mensen de stad beleven, beoordelen en waarderen. Bewoners en gebruikers van de stad weten wat van belang is in de openbare ruimte. Dat inzicht wil de gemeente graag gebruiken om richtlijnen en kaders te formuleren die aansluiten bij de wensen van de gebruikers. De digitale enquête bestaat uit het beoordelen van foto’s. Dat is leuk om te doen en gaat daarnaast ook snel. De enquête staat van 29 juni tot 14 juli 2011 open op www.eindhoven.nl/enquete. De uitkomsten van de digitale enquête vormen het startpunt voor de bijeenkomsten met professionals en semi-professionals later dit jaar. In die bijeenkomsten worden de uitgangspunten verder verkend en verfijnd.

BRON

27 juni 2011

ED 24 juni 2011 Stad wordt niet mooier zonder welstand

door Huub Segeren

Eindhoven moet mooier, sfeervoller en interessanter worden. Daar is meer voor nodig dan het afschaffen van de welstandscommissie. De rol van de architect zou groter moeten zijn.

Eindhoven wil als eerste stad in Nederland de welstandscommissie afschaffen. Misschien terecht want na al die jaren welstand is Eindhoven geen beauty geworden. Maar wordt het beter als iedereen kan doen wat hij wil?

In Nederland bestaat, afgezien van monumentale steden als Amsterdam een enorme vrijheid op gebied van architectuur. Hier mag ontzettend veel. De ons omringende landen kennen geen welstandstommissie, maar zijn uiteindelijk strenger. In veel zuidelijke landen moet je in de stijl van het land bouwen: wit stucwerk en ouderwetse pannen. In grote delen van de Ardennen rnag je zelfs alleen met dure natuursteen bouwen. Zelfs allerlei details zijn daar voorgeschreven. En ook in Duitsland opereren strenge commissies die op de samenhang letten.

Alle ons omringende landen zijn dus conservatiever dan Nederland. Het resultaat is meer samenhang, maar ook meer saaiheid. In de Derde Wereld mag alles, met als resultaat een volmaakte lelijkheid. Vormgeving is daar geen issue. Niet veel architecten dromen van een welstandscommissie. Het is geen gezellig samenzijn met collega's. Sommigen krijgen er nachtmerries van. Welstand houdt minimaal de discussie gaande, maar garandeert geen goed eindresultaat. Architecten zijn in Nederland verantwoordelijk voor hun ontwerp, niet voor het eindresultaat. In de ons omringende landen is de invloed van de architect en hun verantwoording vele malen groter. In Nederland is de opdracht van de architect vooral bij kleinere proiecten, vaak beperkt tot de bouwaanvraag. In de uitwerking wordt menig ontwerp behoorlijk verkracht. Dat geldt ook steeds vaker voor grotere projecten. Projectontwikkelaars en anderen drukken te pas en te onpas bezuinigingen door om hun winsten te verbeteren. De rol van de architect degradeert te vaak tot een 'esthetisch adviseur' met beperkte invloed. Gelukkig zijn er ook veel goede opdrachtgevers die schoonheid als intentie hebben, die rneedenken en overleggen. Goede architectuur in Nederland is daarmee bovenal afhankelijk geworden van opdrachtgevers met goede smaak.

Wat nu met Eindhoven? Iedereen zal het erover eens zijn dat onze stad op de langere termijn veel mooier, sfeervoller en interessanter zou moeten worden. Dat is gemakkelijk gezegd, maar extreem moeilijk realiseerbaar. Of welstand daarin een rol kan vervullen, weet ik niet. Misschien wordt het tijd voor verandering. Wel is duidelijk dat alleen een orgaan afschaffen niet tot verbetering leidt. Daarvoor is meer inspiratie nodig.

lr. Huub Segeren is werkzaam bij H3 architecten in Eindhoven.

BRON 24-06-2011