Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

24 november 2012

ED 22-11-2012 'Veiligheid evenement zaak gemeente'


Organisatoren van evenementen zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken bij die evenementen, behalve als het gaat om openbare orde en veiligheid. Die verantwoordelijkheid ligt bij de gemeente.
Dat vindt een meerderheid van het Digipanel, het opiniepanel van de gemeente Eindhoven.
Uit een deze maand gehouden peiling met 2000 respondenten over het gemeentelijk evenementenbeleid blijkt ook dat veel Eindhovenaren vinden dat de gemeente moet bepalen hoeveel beveiligers bij een evenement moeten worden ingezet. Zaken zoals het beperken van overlast voor de omgeving, het schoonmaken en opruimen en het ordelijk en veilig laten verlopen van een evenement zijn juist weer de verantwoordelijkheid van de organisatie, vindt een meerderheid van het Digipanel.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.
BRON

GEM 21-11-2012 Vergadering evenementenbeleid

De commissie Economie en Mobiliteit (EM) vergadert op dinsdag 27 november 2012, aanvang 17.00 tot 20.15 uur in het Stadhuis (raadzaal / commissiekamer), Stadhuisplein 1 te Eindhoven.
Op de agenda staan onder andere:
• Evenementenbeleid in Eindhoven ‘Gastvrij en Veilig’;
• Financiering Evenementen.


BRON

GE 20-11-2012 Wat te doen bij woonoverlast?


Last van buren die lawaai maken, rommel in de straat of buurtbewoners die zich vreemd of luidruchtig gedragen? 
Een mogelijkheid is om de overlastgevers aan te spreken of contact op te nemen met de woningcorporatie. 
Mensen die geen huurwoning hebben, kunnen hun klacht sinds kort melden bij het nieuwe advies- en meldpunt Woonoverlast van de gemeente Eindhoven. Dat kan via het KlantContactCentrum, tel.14040. 
Het is ook mogelijk om het via onderstaande website te melden. Vermeld het adres van het pand dat overlast geeft, de beschrijving van het probleem, het tijdstip en de eigen contactgegevens.


BRON

GEM 20-11-2012 Gastvrij en veilig


Openbare orde en veiligheid tijdens evenementen is de primaire verantwoordelijkheid van de gemeente. De vergunningverlening en handhaving moeten hier op aansluiten. Daarnaast is de organisator van een evenement verantwoordelijk voor een ordelijk en veilig verloop van het evenement.
Dit zijn de belangrijkste uitgangspunten die de gemeente Eindhoven hanteert in haar nieuw ontwikkelde evenementenbeleid met de titel ‘Gastvrij en veilig’. Wanneer de gemeenteraad met dit voorstel instemt, is het nieuwe beleid per 1 januari 2013 van kracht.
Op 27 november vergadert de commissie Economie en Mobiliteit over dit voorstel. Hiernaast geven raadsleden Marco van Dorst (fractievoorzitter D66), Ans Heesterbeek (SP) en Charles Stroek (Lijst Pim Fortuyn) hun mening over dit onderwerp. 
Steeds leuker
‘Eindhoven wordt een nog leukere stad met de juiste evenementen’, vertelt Marco van Dorst (D66). ‘De grote evenementen moeten dan wel bijdragen aan het typisch Eindhovense karakter van onze stad. De Dutch Design Week en GLOW zijn hier mooie voorbeelden van. Voor D66 is het belangrijk dat organisatoren van evenementen hun rol goed oppakken. Dat betekent dat zij zelf het initiatief nemen. De organisator is zelf verantwoordelijk voor de inhoud en een veilig verloop van het evenement. De rol van de gemeente moet zich beperken tot het mogelijk maken, tot het verlenen van de vergunningen. EHV365 zorgt ervoor dat er een goede spreiding is over het hele jaar. Op die manier wordt Eindhoven steeds leuker’, aldus Marco van Dorst.
Marco van Dorst, D66, m.v.dorst@eindhoven.nl
Aandacht voor verantwoordelijkheid
Ans Heesterbeek (SP): ‘De SP vindt het nieuwe evenementenbeleid een goede manier om alle activiteiten in de stad te stroomlijnen. Dat is erg belangrijk in een drukke stad als de onze. Evenementen zijn een verrijking voor de levendigheid en de leefbaarheid van de stad. Soms zijn er risico’s, denk aan veiligheid van de bezoekers, aan consequenties voor de toegankelijkheid en de verkeersveiligheid.’ Heesterbeek voegt hier aan toe: ‘Een punt van aandacht is voor ons de vraag in hoeverre het realistisch is om de verantwoordelijkheid voor die veiligheid bij de organisatie neer te leggen. Dat kan niet altijd verwacht worden vanwege de onkosten en een gebrek aan kennis. De gemeente dient daarin zeker een rol te blijven spelen.’
Ans Heesterbeek, SP, a.heesterbeek@eindhoven.nl
Duidelijk en bruikbaar
‘Eindelijk ligt er een nieuw gemeentelijk evenementenbeleid met de naam ‘Gastvrij en veilig’. Een uitvoerig en duidelijk stuk, dat inzicht verschaft over het volledige traject van melding tot evaluatie’, zegt Charles Stroek (Lijst Pim Fortuyn). ‘Het is een bruikbaar instrument voor zowel de organisatoren van evenementen als voor de betrokken gemeentelijke instanties. Laten we ervan uitgaan dat dit beleid de transparantie biedt waarnaar vele partijen de afgelopen jaren hebben gevraagd. Als bestuurslid van de opgeheven Stichting Jazz in Lighttown weet ik maar al te goed hoe belangrijk de samenwerking tussen partijen is -  op basis van een taakstellend beleidsplan - om een succesvol evenement te kunnen realiseren.’    
Charles Stroek,Lijst Pim Fortuyn, c.stroek@eindhoven.nl
Praat mee via facebook


Wat vindt u? De gemeenteraad wil graag met u in gesprek. Via de facebookpagina van de gemeenteraad kunt u met de raadsleden over dit onderwerp van gedachten wisselen.



BRON