Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

26 november 2012

ST040 25-11-2012 'Beperken overlast evenement geen gemeentetaak'


Het is niet de verantwoordelijkheid van de gemeente om de geluidsoverlast bij evenementen te beperken. Ook het opruimen van de rotzooi na afloop is een taak van de organisator zelf.

'Beperken overlast evenement geen gemeentetaak'

Dat vindt het digipanel van de gemeente. Volgens het panel is de gemeente alleen verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid rond een evenement. De rest hoort op het bordje van de organisatie, zegt het panel.

Het college wil vanaf januari starten met een nieuw evenementenbeleid. Daarbij wil de gemeente meer overlaten aan organisatoren. Behalve als het gaat om toezicht, openbare orde en het verlenen van vergunningen.

In het digipanel geeft een representatieve groep Eindhovenaren z'n mening over actuele onderwerpen in de stad.


BRON

ED 26-11-2012 Ondernemers: 'Winkels De Bergen op zondag wél open'


Vrijwel alle winkels in De Bergen zullen de komende maand tijdens koopzondag geopend zijn.
Door het jaar heen doen lang niet alle ondernemers in de Eindhovense wijk mee met de koopzondag, maar in december is het overgrote deel van de winkels op zondag wél open. Dat zegt Theo Hoppenbrouwers van de stichting ondernemers De Bergen.
Vrijdag liet Bart Meijer van de Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven al weten dat de animo van Eindhovense winkeliers om de komende maand op zondag geopend te zijn zeer groot is. Er is door de winkeliers zelfs een extra koopzondag aangevraagd. Meijer liet weten de indruk te hebben dat de belangstelling voor koopzondag bij winkeliers in De Bergen minder groot is.
Die indruk is niet juist, stelt Hoppenbrouwers samen met een aantal andere ondernemers uit De Bergen. "Uit de reacties die ik heb gehad van detaillisten uit De Bergen is bijna elke winkel op de koopzondagen geopend", aldus Hoppenbrouwers. "Door het jaar heen is de koopzondag niet populair bij een deel van de detaillisten, maar in december moet je zeker meedoen."
Verschillende winkeliers hebben het ED laten weten dat veel winkels in de decembermaand op zondag open zijn.
Bart Meijer zegt dat hij zijn opmerkingen met de beste bedoelingen heeft gemaakt, als oproep aan winkeliers om mee te doen aan koopzondag. "En als dat anders wordt uitgelegd, is dat een misverstand."
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright


BRON

25 november 2012

ED 25-11-2012 Beleid evenement per locatie anders


Organisatoren van evenementen weten straks precies wat waar mogelijk is in het centrum van Eindhoven.
In aanvulling op het evenementenbeleid komt het college nu met een locatiebeleid voor alle feestlocaties in de binnenstad. Voor alle pleinen, het Stratumseind, de Dommelstraat en de Kleine Berg is vastgelegd hoeveel en wat voor soort evenementen er gehouden mogen worden. Volgens het college van B en W schept het locatiebeleid duidelijkheid voor alle partijen. 'De organisatoren maar ook omwonenden weten precies wat wel en wat niet mag.'
Zo staat in de voorlopige versie van het beleid dat er op de Markt jaarlijks achttien evenementen mogen plaatsvinden. Acht daarvan mogen niet overlastgevend zijn. Dit heeft onder andere te maken met de toegestane geluidsnormen en de hoeveelheid publiek dat op het evenement af komt. Een braderie geeft minder overlast dan de viering van Koninginnedag.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

BRON