Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

23 februari 2011

PROV: Dossier Verordening ruimte per 01-03-2011

In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is vastgelegd hoe de bevoegdheden voor ruimtelijke ordening zijn verdeeld tussen de gemeenten, provincies en het rijk.

Zo kan de provincie regels opstellen waarmee een gemeente rekening moet houden bij het ontwikkelen van bestemmingsplannen: de verordening ruimte. Door deze regels weten de gemeenten al in een vroeg stadium waar ze aan toe zijn.

De
verordening ruimte is in 2 fasen vastgesteld en inmiddels ligt er een wijzigingsvoorstel ter inzage.

Wijziging Verordening ruimte
Het
ontwerp van de Wijzigingsregeling intensieve veehouderij is vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven. De wijziging van de verordening en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 20 januari 2011 ter inzage.

Verordening ruimte Noord-Brabant 2011
Provinciale Staten hebben op 17 december 2010 de Verordening ruimte Noord-Brabant 2011 vastgesteld. Deze verordening is in twee fasen tot stand gekomen;

  • de Verordening ruimte fase 1, die op 23 april 2010 werd vastgesteld, betrof het omzetten in regels van het toen geldende provinciaal beleid;
  • de Verordening ruimte fase 2, waarvan het ontwerp op 1 en 22 juni 2010 werd vastgesteld, betrof het omzetten in regels van nieuw beleid dat is opgenomen in de Structuurvisie ruimtelijke ordening en gedeeltelijk ook een herziening van de verordening ruimte, fase 1.

Leesbare verordening
Provinciale Staten hebben in verband met de leesbaarheid een integrale versie van de verordening vastgesteld waarbij het ontwerp van fase 2 is geïntegreerd in fase 1 en waarbij een herschikking van de hoofdstukken en een hernummering van de artikelen heeft plaatsgevonden.

Inwerkingtreding
De Verordening ruimte Noord-Brabant 2011 treedt op 1 maart 2011 in werking.

Alle relevante documenten zijn te
downloaden.

Relatie met de structuurvisie
De onderwerpen die in de verordening staan komen uit de provinciale structuurvisie. Daarin staat welke belangen de provincie wil behartigen en hoe ze dat wil doen. De verordening is daarbij één van de manieren om die provinciale belangen veilig te stellen.

BRON

GEM: Rechter bevestigt Eindhovens kamerbewoningsbeleid

De rechtbank in Den Bosch heeft, met een uitspraak over kamerbewoning in Woensel-West, de Eindhovens aanpak van illegale kamerbewoning en het beleid rondom vergunningen voor woningsplitsing een stevige steun in de rug gegeven.

Op maandag 31 januari 2011 heeft de rechtbank uitspraak gedaan in een beroepschrift dat was ingediend door de eigenaar van een woning aan de Stevinstraat (Woensel-West). Voor deze woning was een omzettingsvergunning aangevraagd, om in het pand kamerbewoning mogelijk te maken. De rechtbank heeft geoordeeld dat het pand aan de Stevinstraat inderdaad over een omzettingsvergunning moet beschikken om tot kamerverhuur over te mogen gaan en dat de weigering van deze vergunning terecht was.

Wijken ‘op slot’

De gevraagde vergunning werd door de gemeente geweigerd omdat het pand was gelegen in de wijk Woensel-West. Op basis van de Huisvestingsverordening is onder meer deze wijk aangewezen als gebied waar geen vergunningen meer worden afgegeven voor het omzetten van woningen naar kamerbewoning. Naast Woensel-West zijn ook de wijken Bennekel-Oost, Doornakkers-Oost en -West en Limbeek ‘op slot’ gegaan voor kamerverhuur.

Waarborgen leefbaarheid 

De gemeente Eindhoven is tevreden met de uitspraak van de rechter. Door de rechter is het standpunt van de gemeente bevestigd, dat toename van kamerverhuur in sommige wijken kan leiden tot een verslechtering van de leefbaarheid en dat dat voldoende grond is om een omzettingsvergunning te weigeren. Ook wethouder Fiers (wonen, wijken, ruimte en burgerparticipatie) reageert positief: "Deze aanpak biedt ons stevige handvatten om de leefbaarheid in de wijken te waarborgen. Het is goed dat de rechter ons beleid nog eens bekrachtigt met deze uitspraak." De gemeente pakt nu de handhavingsacties weer op, die in afwachting van de uitspraak tijdelijk waren gestaakt.

Ook overgangsregeling bevestigd 

Ook de overgangsregeling voor de periode tussen december 2007 en april 2008, die door pandeigenaren wel eens wordt bestreden, is door de rechter bevestigd. Situaties van kamerverhuur, die bestonden vóór 12 december 2007, werden geacht over een vergunning te beschikken, mits dit binnen een jaar na deze datum aannemelijk kon worden gemaakt. Omdat de Huisvestingsverordening pas in april 2008 is vastgesteld en in werking is getreden, bestond er onduidelijkheid over de tussenliggende periode. De rechtbank heeft geoordeeld dat er geen sprake is van strijd met rechtsbeginselen, door de huisvestingsverordening terugwerkende kracht toe te kennen tot december 2007.

BRON

GEM: Commissie Financiën en Bestuur (FB)

De commissie Financiën en Bestuur (FB) vergadert op dinsdag 1 maart 2011, aanvang17.00 tot 19.30 uur in het Stadhuis (raadzaal / commissiekamer), Stadhuisplein 1 te Eindhoven.
Op de agenda staat onder andere:
• nieuw inkoop- en aanbestedingsbeleid.

21 februari 2011

Onroerend goed belasting

Het taxatieverslag van een onroerende zaak bevat, naast de aanduiding van het object (onroerende zaak) en de kadastrale gegevens, enkele kenmerken die van groot belang zijn voor de waardebepaling. Het taxatieverslag vermeldt de aard van het object, het bouwjaar en de grootte van het object. Daarnaast wordt melding gemaakt van bijzondere kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

Verder geeft het taxatieverslag inzicht in de aansluiting op de markt. Bij woningen gebeurt dit door de vermelding van verkoopprijzen en WOZ-waarden van vergelijkbare woningen. Bij niet-woningen (bedrijven, kantoren, scholen) gebeurt dit door het weergeven van de opbouw van de taxatie (huurwaarde, kapitalisatiefactor of herbouwwaarde en correctiefactoren).

Iedereen die een WOZ-beschikking heeft ontvangen kan online het taxatieverslag inzien.

Wetten en regels

Voor de vaststelling van de waarde geldt als uitgangspunt de Wet Waardering Onroerendezaken (Wet WOZ) met bijbehorende uitvoeringsregelingen.

Procedures

Het taxatieverslag kunt u online inzien. U kunt ook vragen of de gemeente u het taxatieverslag toestuurt (telefoon 14 040, optie 1).

Bezwaar en beroep

U kunt geen bezwaar aantekenen tegen een taxatieverslag. Als u het echter niet eens bent met de vastgestelde waarde (WOZ-beschikking), dan kunt u daartegen wel bezwaar maken.

Aanbieden huisvuil IN ondergrondse container

U kunt de ondergrondse afvalcontainer openen met uw Stadspas (alleen de passen voor inwoners van 16 jaar en ouder) van de gemeente Eindhoven. Uw stadspas is alleen geschikt voor de ondergrondse afvalcontainers bij uw woning in de buurt. De Stadspas is al in uw bezit of u ontvangt deze zodra u bent ingeschreven bij de gemeente Eindhoven. Heeft u geen Stadspas of heeft u vragen over de stadspas? Dan kunt u terecht op: www.eindhoven.nl/stadspas of u kunt contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Eindhoven via tel. 14 040.

Restafval is al het huishoudelijk afval dat overblijft na het scheiden van GFT, papier en karton, textiel en schoenen, ijzer en metalen, puin, tegels, beton en stenen, glas en Klein Gevaarlijk Afval.

Hoe werkt de ondergrondse afvalcontainer?
Voor dat u uw pas aanbiedt, verschijnt de volgende melding in het scherm en knippert het lampje groen.
Ondergrondse container tekening 1
Bied uw pas aan op de aangegeven plaats, u activeert de paslezer door de warmte van uw vingers. Houd dus uw vingers tussen de pas en de glasplaat, zoals op de foto is aangegeven. Na het aanbieden van de pas licht het lampje rood op en daarna groen, de volgende melding verschijnt op het scherm:
Ondergrondse container tekening 2
U kunt nu de klep openen door deze naar u toe te trekken. Na het openen van de klep kunt u uw afval plaatsen en de klep dicht duwen. Als de klep niet open gaat, is het mogelijk dat er afval klem zit. Neem in dat geval contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente Eindhoven, tel. 14 040.

Als u langer dan 30 seconden wacht met het sluiten van de klep gaat het lampje rood knipperen. Hierdoor sluit de klep niet meer. U moet opnieuw uw pas aanbieden om de klep te kunnen sluiten.
Ondergrondse container tekening 3