Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

10 december 2014

GEM 09-12-2014 Vacature: wie voelt zich geroepen?

Inspecteur Kwaliteit Openbare Ruimte (Start People)

Algemene gegevens:
Functie:
Inspecteur Kwaliteit Openbare Ruimte
Bedrijf:
Start People
Plaats:

Locatie:
Adres:
Stadhuisplein
Postcode:
Buurt:
Wijk:
Gemeente:

Data:
Geplaatst op:
09-12-2014
Loopt tot:
07-02-2015

Informatie over deze vacature:
Je keurt het kabel- en leidingwerk dat externe partijen op basis van een vergunning of besluit in de gemeente Eindhoven uitvoeren. Met name of de openbare ruimte tijdens de werkzaamheden niet onnodig schade oploopt en dat deze na afloop goed wordt achtergelaten. Tevens controleer je of tijdens de werkzaamheden de juiste verkeersmaatregelen worden toegepast. Hierbij maak je gebruik van de eisen zoals deze zijn opgenomen in de vergunning en het bijbehorende handboek ‘Kabels en Leidingen`. Je verwerkt de resultaten van de keuring in de daarvoor beschikbare applicatie voor Kabels en Leidingen.Incidenteel vervul je eenvoudige civieltechnische werkzaamheden t.b.v. medewerkers binnen en buiten de afdeling.
Vereisten:
MBO-4-niveau; civieltechnische opleiding.
Minimaal 3-jaar aantoonbare relevante praktijkervaring.
specifieke ervaring op het gebied van keuren van civieltechnische werkzaamheden en affiniteit met werkzaamheden betreffende kabels en leidingen.
Kennis van RAW-systematiek.
In staat zijn om effectief en efficiënt te kunnen communiceren met zowel interne als externe personen.
Kennis over en ervaring met de toepassing van tijdelijke verkeersmaatregelen conform CROW publicatie 96B.
In staat zijn om zelfstandig keuringsmethoden voor nieuwe bestekken in te voeren.Voor het uitoefenen van de functie is eigen auto noodzakelijk, uiteraard tegen een kilometervergoeding.
Meer over de werkgever:
Ga jij ervoor dat de Eindhovense openbare ruimte de kwaliteit heeft die met aannemers is afgesproken? Weet jij je opdrachtgevers helder te informeren over de uitkomsten van jouw keuringen en wordt je enthousiast van het gebruik van nieuwe technieken bij al dit werk? Dan ben jij deSenior Inspecteur Kwaliteit Openbare Ruimtedie we zoeken!


Meer informatie:
Ervaring:
Ervaren
Studie:
MBO
Contract:
Tijdelijk
Uren:
16 - 16


9 december 2014

GEM 04-12-2014 Afvalinzameling rond feestdagen



Afvalinzameling rond feestdagen

Milieustraten eerder dicht op 24 en 31 december en op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.
Milieustraten
De milieustraten (Gabriël Metsulaan en Lodewijkstraat) zijn op woensdag 24 december (Kerstavond) en woensdag 31 december (Oudjaarsdag) vanaf 16.00 uur gesloten (normaal 19.00 uur). De milieustraten zijn gesloten op 25 en 26 december (Kerst) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).
Afvalinzameling
Informatie over afvalinzameling en over eventuele inhaaldagen rond de feestdagen vindt u op de digitale afvalkalender: www.eindhoven.nl/afvalkalender. Zet op de inhaaldagen uw container of papier tijdig op de daarvoor bestemde plaats.
Klantenservice Cure
De klantenservice van Cure, telefoon 14040 (optie afval) is op 24 en 31 december vanaf 16.00 uur gesloten. De klantenservice is gesloten op 25 en 26 december en 1 januari.

EDB 27-11-2014 Gedoe met logo: Eindhovense coffeeshops staken Bob-campagne



Coffeeshops in Eindhoven staken hun Bob-campagne tegen het rijden onder invloed van softdrugs omdat de Belgische eigenaar van het Bob-logo dreigde met juridische stappen. Bestuurslid Lisa Lankes van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven heeft dat donderdag gezegd.
De Eindhovense coffeeshops probeerden hun Groene Bob (Bewust Onbenevelde Bestuurder) nieuw leven in te blazen vanwege de verhoging van de strafmaat voor het rijden onder invloed van drank en drugs. Vorige week kregen de coffeeshops een boze brief van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) dat de eigenaar en bedenker is van verschillende Bob-merken. De BIVV noemde het onaanvaardbaar dat de coffeeshops profiteren van de bekendheid van het merk.

De Eindhovense coffeeshops vinden het jammer dat het alleen daar om gaat. ,,Het gaat toch om de verkeersveiligheid. Die informatie vind ik veel belangrijker'', reageerde bestuurslid Lankes donderdag. De coffeeshops gaat een nieuwe campagne bedenken, kondigden ze aan.

Bron: ANP BRON

ED 27-11-2014 Chaos bij afdeling vastgoed gemeente Eindhoven is symptoom totale organisatie



De problemen zoals die zich voordoen bij de afdeling vastgoed zijn symptomatisch voor de problemen van de totale ambtelijke organisatie in Eindhoven. De ambities van de stad zijn groot, maar de organisatiekracht blijft daarbij achter.

Dit is de conclusie van onderzoeker dr Igno Pröpper van Partners+Pröpper. Dat bureau is de afgelopen jaren verschillende keren ingezet door de rekenkamercommissie van de Eindhovense gemeenteraad.
Warboel in administratie
Deze week werd het laatste rapport door de rekenkamer aangeboden aan het college van B en W. Daarin wordt vastgesteld dat de warboel in de bedrijfseconomische basisadministratie van de afdeling vastgoed nog steeds niet op orde is. Ten opzichte van een jaar geleden is er nog maar 'slechts een fractie van wat nodig is' gebeurd, aldus het rapport.
Maar in een toelichting zegt Pröpper nu dat de oorzaak daarvan op een hoger ambtelijk niveau te vinden is.
Het ontbreekt volgens Pröpper in Eindhoven aan organisatiekracht. "Verbetering wordt te veel gezocht in de structuur en te weinig in slagvaardige en slimme werkwijzen."
Weinig aandacht voor realisatie
In Eindhoven zit ook een te grote afstand tussen ambitie en realisatie. "En dat is typisch voor de stad Eindhoven. Die is visionair en ambitieus. Er is ruimte voor creatieve ideeën en die zijn er genoeg. Maar er is veel te weinig aandacht voor de uitvoering en organisatiekracht."
BRON

ED 25-11-2014 Opnieuw vernietigend rapport vastgoed Eindhoven

Opnieuw wordt in een vernietigend rapport de vloer aangeveegd met de afdeling vastgoed van de gemeente Eindhoven. In tegenstelling tot wat de wethouders Mary-Ann Schreurs (D66) in januari en Yasin Torunoglu (PvdA) in oktober beweerden, ontbreekt nog steeds belangrijke basisinformatie over de gemeentelijke vastgoedportefeuille, die een herbouwwaarde heeft van 544 miljoen euro.


En dat leidt er volgens de opstellers van het rapport toe dat nog steeds wezenlijke politieke vraagstukken waarin vastgoed een rol speelt, 'in het luchtledige geschieden'. Het rapport is opgesteld in opdracht van de rekenkamercommissie van de Eindhovense gemeenteraad.
Dinsdagavond is het door voorzitter Harry Janssen aangeboden aan het college van B & W. In het rapport staat dat ambtenaren erkennen dat het nog zeker tot juli duurt voordat van alle gemeentelijk vastgoed de betrouwbare basisinformatie voorhanden is – en dus opvraagbaar voor de politiek.
Het betreft onder meer informatie die betrekking heeft op de waarde van de panden, of ze verhuurd zijn, of er een huurachterstand is en de staat van het onderhoud.
Ruim een jaar geleden liet de rekenkamer de afdeling ook doorlichten. Ook toen was het rapport vernietigend.