Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

5 oktober 2011

ED 03-10 2011 Raadsvragen niet alleen maar duur....

Naar het schijnt is het stellen van raadsvragen een dure aangelegenheid. Zie daarvoor de discussie elders op deze weblog. Maar raadsvragen kunnen ook nog es krengerige sta-in-de-wegs zijn. Blokkades voor noodzakelijke journalistieke kopij.

Daar liep ik vandaag weer eens tegenaan.

Was op bezoek bij wijkbewoners in Woensel West. Mensen met een koopwoning die hun woongenot en de waarde van hun woning hebben zien kelderen doordat in hun straten steeds meer huizen per kamer verhuurd worden. Bijvoorbeeld aan studenten, Oost-Europese uitzendkrachten en Chinezen.

Nu zit de gemeente daar ook mee in de maag. En dus zijn er het afgelopen jaar onderzoeken, hoorzittingen, raadswerkgroepen en beleidsstukken mee gemoeid geweest. Resultaat: een raadsbesluit waarin staat dat er beter en duidelijker tegen huisjesmelkers en illegale situaties moet worden opgetreden en dat er een loket of meldpunt moet komen waar iedereen met klachten over woonoverlast laagdrempelig terecht kan.

Helaas, helaas, de huiseigenaren van de Morsestraat, Ampèrestraat en Wattstraat (om er maar eens een paar te noenen) hebben nog helemaal niets gemerkt van toegenomen gemeentelijke bemoeienis. Geen huizen die gesloten zijn, of juist opgeknapt, geen boetes voor het niet binnen zetten van kliko's geen afname van het aantal 'voorbijganger-bewoners'.

Wattstraat
(de Wattstraat toen de voortuintjes nog waren aangeharkt en de gordijntjes gewassen)

'En wat ga je nou doen', vroeg de bewoner aan het einde van het gesprek. 'Vragen bij de gemeente hoe het zit', zei ik. En toen zei de bewoner dat hij dat fijn vond en dat Rudy Reker van de LPF hetzelfde ging doen.

En dat betekent dus dat alle lezers nu met mij in de wachtkamer zitten. Want 'de geminte' zwijgt als het graf tegen journalisten, zodra een raadslid over hetzelfde onderwerp vragen heeft gesteld.

Oproep dus aan lezers: stel de vraag eerst aan ons. 1 dagje eerder maar desnoods.

Is trouwens ook veeeeel goedkoper.

Posted by Corrie de on oktober 3, 2011 at 04:21 nm

BRON

Geen opmerkingen: