Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

16 maart 2011

GEM 15-03-2011 Aanpak overlast kamerbewoning

Een speciaal ingestelde raadswerkgroep heeft een hoorzitting georganiseerd om te luisteren naar mensen die last hebben van de gevolgen van woningsplitsing en kamerbewoning.

De Eindhovense gemeenteraad vond dit nodig, omdat er vele negatieve signalen uit de stad werden ontvangen over misstanden en vervelende veelal schrijnende en gevaarlijke situaties voor eigenaren, huurders, bewoners en omwonenden.

Voorzitter van de werkgroep, Yasin Torunoglu (PvdA): “Het gaat om vele verschillende situaties, maar de klachten zijn over het algemeen eenduidig. Er is sprake van geluidsoverlast, kleine irritaties door bijvoorbeeld het buiten laten staan van de (groen)bakken en een steeds verminderende sociale samenhang in de straat of wijk”.

Schat aan informatie

De werkgroep heeft ruim 50 gesprekken gevoerd. Die gesprekken hebben een schat aan informatie opgeleverd. Deze informatie vormt de basis voor een aantal aanbevelingen die de raad heeft gemaakt om dit probleem te voorkomen en aan te pakken.

De belangrijkste aanbeveling is de instelling van een meldpunt ‘Woonoverlast’. Eén plek waar iedereen zijn klachten kan melden als het gaat om woonoverlast en (vermoeden) van illegaliteit bij woningsplitsing en kamerbewoning.

“We hebben grondig onderzoek gedaan. We hebben niet alleen buurtbewoners, kamerbewoners, verhuurders en diverse betrokken organisaties gesproken, maar we zijn ook in andere steden gaan kijken hoe zij de problemen aanpakken”, aldus Yasin Torunoglu.

Verhalen maakten veel indruk

“Namens de werkgroep wil ik alle mensen bedanken die de moeite hebben genomen om met ons in gesprek in te gaan. De verhalen hebben dikwijls grote indruk achtergelaten. De grote betrokkenheid van inwoners van onze stad is voor de leden van de werkgroep een ontzettende motivatie geweest om nog meer tijd in het onderzoek te steken”, zo besluit Yasin Torunoglu zijn verhaal.

Discussie

De hoorzitting zit er op. Het gaat er nu om of de aanbevelingen (allemaal) worden overgenomen. De gehele gemeenteraad gaat hierover nog in april in discussie.

BRON

Geen opmerkingen: