Storingen aan het gas- of elektriciteitsnet telefoon 0800-9009 (dag en nacht);
Storingsdienst energiebedrijf Endinet telefoon : 040 - 243 22 22;
Storingen aan de waterleiding Brabant Water, telefoon 073-6838000 (dag en nacht);
Storingen aan de straatverlichting (Endinet/ NRE), telefoon 0800-9009 optie 2;
Klachten over huisvuil of oud papier telefoon: 040- 14 040 optie 9;
Klachten over vergunningen Gemeente VTH telefoon: 040 - 238 6745;
Klachtennummer Openbare Ruimte (gemeente) telefoon: 040- 14 040;
Gebiedscoördinator Centrum Gied Alferink telefoon: 040-2388325
Buurtbrigadier Marja Schuiling mail:marja.schuiling@brabant-zo.politie.nl
Politie telefoon 0900-8844

6 april 2012

14-03-2012 Eindhoven deelt ruimtelijke gegevens met ArcGIS

Gemeente Eindhoven heeft voor het realiseren van een gemeentelijk Geo-Fundament en de vernieuwing van het webGIS GeoGids een contract ondertekend met leverancier van geografische informatiesystemen Esri Nederland. Met het nieuwe GeoFundament en GeoGids kan iedereen vanuit dezelfde tool, dezelfde ruimtelijke gegevens zien.
GeoGids wordt al zo’n tien jaar door meer dan achthonderd medewerkers van de gemeente Eindhoven gebruikt die ruimtelijke informatie nodig hebben. Informatie die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de inrichting en het beheer van de openbare ruimte, het verlenen van vergunningen en het opstellen van bestemmingsplannen. Daarnaast worden deze gegevens in de samenwerking met gemeentelijke partners gebruikt en om met bewoners te communiceren. Dat kan alleen als er door iedereen gewerkt wordt met dezelfde gegevens.

GeoFundament en GeoGids

Door het creëren van één GIS-infrastructuur zorgt Esri Nederland ervoor dat de gemeente voortaan makkelijker informatie kan delen. Met het ArcGIS-platform is het mogelijk gegevens en informatie te beheren, integreren, analyseren en tevens te visualiseren voor iedereen.
Om vanuit diezelfde gegevens te kunnen werken, is een eenduidig gemeentelijk gegevensfundament nodig. Ook moeten die gegevens op een gemakkelijke manier gevonden kunnen worden. Voor dat gegevensfundament zorgt het GeoFundament, de tool om de gegevens toegankelijk te maken is GeoGids.
Met het GeoFundament en de GeoGids speelt de gemeente Eindhoven in op de ontwikkelingen die op hen afkomt. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke basisregistraties, verwachtingen van inwoners om met de gemeente te communiceren via online kaarten, smartphones en tablets (zoals via de BuitenBeter-app) en de behoefte aan ‘open', vrij toegankelijke data.



BRON

Geen opmerkingen: